Đoković na Konferenciji ,,Izvori finansiranja u 2019.“: Ključ je u boljoj informisanosti i efikasnijem usmeravanju novca poreskih obveznika

 

Novi Sad, 6. mart 2019. – Konferencija pod nazivom ,,Izvori finansiranja u 2019. godini”,okupila je danas u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu veliki broj učesnika koji su prevashodno zainteresovani za koncepte podrške i podsticajne mere namenjene mikro i malim privrednim subjektima i startap preduzećima.

Osvrćući se na pravce razvoja privrede, strateške dokumente i akcione planove kojima bi se mogao sprečiti depopulacija naše zemlje, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je da je svrha ovakvih skupova definisanje gorućih problema.

,,Upravo je iz Vojvodine, tačnije Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta potekla inicijativa ka Republici da se hitno oformi komisija na republičkom nivou koja bi trebalo da predloži mere za sprečavanje migracija, ali i za povećanje nataliteta i stvaranje boljeg ambijenta za život. Prevashodno je potrebno iznaći mere koje bi usmerili ka mladim obrazovanim ljudima. Sekretarijat se već svojim konkursima, pogotovo iz domena socijalne, kreativne ekonomije, ženskog i inovativnog preduzetništva, zapošljavanje kroz posebno profilisan program sa Nacionalnom službom z azapošljavanje, upustio u ovakav koncept podrške“, rekao je Đoković, dodavši da se Sekretarijat usmerava ka visokokvalifikovanom mlađem i teže zapošljivom kadru.

Učestvujući i u okviru prve panel diskusuje o pravcima razvoja privrede, on je naveo da kroz treću godinu ovakvih mera i dodele subvencija se postiže opipljiv i merljiv  rezultat.

,,Misija i vizija ovog skupa je zasigurno razmena informacija kroz diskusiju, kako bi što bolje, kao donosioci odluka, prepoznali probleme i kako da novac poreskih obveznika na efikasniji način usmerimo kako bi zadržali ljude u zemlji, ali i kako bi im omogućili da rasterećeni sa novom likvidnošću, novim novcem, omogućimo da se dalje razvijaju i razvijaju nove privredne cikluse. Ovo utiče na zapošljavanje i podizanje opšteg životnog standarda, kulture i podizanje kapaciteta kako lokalnih samouprava, tako i pokrajine i republike. Ključna reč je entuzijazam, kako organizatora, tako i učesnika“, rekao je Đoković.

Organizatori ovog i niza sličnih privrednih događaja, poput ,, Business Cafe-a“ i Novosadskog noćnog bazara, agencija za brendiranje i savetovanje malih proizvođača ,,Best Brand Friendly“ i NVO ,,Putevima preduzetništva" imaju zajedničku viziju i cilj koncepta rada. Naime, organizatori nastoje da okupe preduzetnike različitih delatnosti i u različitim periodima razvoja svojih poslova, kako bi preneli znanja, iskustva i predstavili sopstveni razvojni put drugima, posebno onima koji teže da se odvaže na samostalni preduzetnički poduhvat.

Organizatorka Marija Radojčić naglašava da, s obzirom na interaktivan koncept ovog okupljanja, rađaju se velike mogućnosti za međusobno povezivanje, umrežavanje, jačanje postojeće saradnje i ugovaranje poslova.

March 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates