Zamenik mr Pavle Počuč u radnoj poseti Zrenjaninu: Zrenjanin impresivan u pogledu socijalno odgovornog poslovanja i unapređenja socijalnog preduzetništva

Novi Sad, 1. februar 2019. - Zamenik pokrajinskog sekretara, mr Pavle Počuč, boravio je u radnoj poseti Zrenjaninu i tom prilikom obišao organizacije u koje karakteriše društveno odgovorno poslovanje koje imaju karakter socijalnih preduzeća. Predstavnici Udruženja Zona pozitivnih promena, Poslovnog inkubatora BIZ i Regionalnog centra Banat, predstavili su svoje programske aktivnosti i upoznali zamenika Počuča sa aktuelnim stanjem, problemima i daljim aktivnostima na polju unapređenja socijalnog preduzetnistva.

,,Ovde sam da dam podršku i odam priznanje na uspešnim aktivnostima kojima ste pomogli teže zapošljivim i ranjivim kategorijama i ispunili svoju društveno odgovornu misiju koja karakterise socijalna preduzeća. Briga, pomoć  i zapošljavanje samohranih roditelja, izbeglih i prognanih, osoba sa invaliditetom, ratnih veterana i mladih je pravo i obaveza svih nas, a na tom polju počinjemo da ostvarujemo sve bolje rezultate primenom modela socijalne ekonomije kojim se smanjuje siromaštvo i zapošljavaju ranjive kategorije", istakao je mr Počuč.

Pokrajinska vlada i resorni Sekretarijat će i u ovoj godini nastojati da pruži značajnu podršku socijalnim preduzetnicima širom AP Vojvodine, a Zrenjanin je svakako jedan od najboljih primera društveno odgovornog poslovanja i primera dobre prakse u funkcionisanju socijalnih preduzeća.

Zamenik Počuč je dodao da će se kroz aktivne mere politike zapošljavanja, finansijske podrške javnim radovima, pomoć inkubatorima, regionalnim centrima i agencijama u Vojvodini, te putem subvencija za nabavku mašina, opreme i repromaterijala, zasigurno uticati na značajno povećanje broja zaposlenih koji spadaju u teže zapošljive kategorije stanovništva i time motivisati i ostala udruženja i privredni subjekti da u svom poslovanju primene model socijalnog preduzetništva.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates