Ivan Đoković na poslovnom forumu preduzetnika ,,Moj biznis u globalnom selu“

 

Novi Sad, 13. decembar 2018. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, obratio se učesnicima biznis foruma preduzetnika pod nazivom „Moj biznis u globalnom selu“, koji organizuje Trg preduzetništa i Vojvođanski projektni centar.

Potpredsednik Đoković je ovom prilikom naglasio da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ove, ali i naredne godine, dodeljivati subvencije za kreativnu ekonomiju, žensko, inovativno i socijalno preduzetništvo.

,,Mali proizvođači, ne samo tradicionalnih proizvoda, već i svi oni koji ulaze u novi poslovni model i rizik, moraju biti podržani od strane pokrajine i republike. Danas smo se okupili da ih saslušamo i spoznamo na koji način možemo da pomognemo kako bi se njihova proizvodnja inovirala, da se dodatno edukuju, uz mentoring, monitoring od strane relevantnih obrazovnih institucija, ali i onih koje svojom privrednom praksom mogu da upotpune njihovo poslovanje. Svojim merama moramo obezbediti bespovratna sredstva za pokretanje sopstvene poslovne ideje, ali i nadzor kako bi išli u korak sa svetskim trendovima“, rekao je Đoković.

Đoković navodi i da je Vojvodina regija koja jeste noseći privredni i poljoprivredni faktor, te da mora da bazira i turizam, zdravstvo, kulturu i sve druge privredne grane i njihovu komercijalizaciju na poljoprivrednim proizvođačima i malom umetničkom proizvodnom zanatstvu. On dodaje da Sekretarijat za privredu i turizam daje dodatne subvencije za sertifikaciju i standardizaciju proizvoda i ukupnog procesa proizvodnje i korporativnih principa firmi koje bi se mogle klasifikovati kao preduzeća sa svetskim renomeom.

,,Prostor i šansa za dalji razvoj privrede jesu da se nova radna mesta, podizanje ukupnog nivoa industrijske i druge proizvodnje, ostvare upravo u segmentu najbrojnijih privrednih subjekata, a to su mikro i mala preduzeća i preduzetnici“, rekao je Đoković.

Organizatorka Marija Radojičić ističe da je cilj Foruma da preduzetnice i preduzetnici koji teže da njihovo poslovanje preraste u veći poslovni poduhvat, prisustvom i aktivnim učešćem na konferenciji usvoje pojedine alate kako da definišu, razviju i realizuju svoju poslovnu ideju, zarad ispunjenja svojih poslovnih ciljeva.

September 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates