Ivan Đoković u stilu Lazara Dunđerskog: Ima li dovoljno ,,hladnog šampanjca“ za posetioce?

 

Novi Sad, 19. oktobar 2018. – Treći po redu ,,Novosadski Oktoberfest“, dvodnevna manifestacija koja svake godine okuplja više od 15.000 posetilaca u Novom Sadu, kao i proizvođače najpoznatijih pivara i na desetine proizvođača zanatstkih piva, otvorena je u auli Master centra Novosadskog sajma. Na samom otvaranju, obraćajući se gostima, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je da ova manifestacija ima pokrajinski značaj, te da zaslužuje podršku Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata.

,,Utisci sa prošlogodišnjeg Oktoberfesta u Novom Sadu, potvrđuju zbog čega je ova manfestacija podržana, postavši događa ne samo od gradskog, već i od pokrajinskog značaja. Kultura piva, hmelja i pivarske industrije jednako stara i jednako utemeljena u društvu Vojvodine, kao i u Nemačkoj“, rekao je Đoković.

Pošalicom, Đoković je izrazio nadu da je za posetioce obezbeđena dovoljna količina ,,hladnog šampanjca“, alidirajući na situaciju u kojoj se našao i sam čuveni industrijalac i političar, Lazar Dunđerski, kada je jednom prilikom boravio u Pešti i bio jedini koji je poručio pivo, dok su bogati peštanski trgovci u čijem je društvu bio pili ohlađen šampanjac i pokušali sa njim da se našale.

Na svečanom otvaranju su učestvovali su i gradonačelnik Grada Novog Sada, Miloš Vučević, direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, predsednik ,,Color Press Group“, Robert Čoban, direktor Nemačko-srpske privredne komore, Martin Knap, kao i Dorotea Gizelman, predstavnica Ambasade Nemačke u Republici Srbiji.

Otvaranje manifestacije krunisano je simboličnim otvaranjem pivskog bureta.

Manifestacija, koja okuplja ljubitelje piva, kobasica, pereca i dobre zabave u duhu bavarske tradicije prvi put je održana u Nemačkoj davne 1810. godine, a danas se organizuje širom sveta. Prošlogodišnji ,,Novosadski Oktoberfest", okupio je više od  15.000 posetilaca, što ga, po broju posetilaca i po kvalitetu, svrstava u prvih deset srodnih manifestacija u svetu.

May 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates