Predstavnici američkog osiguravajućeg i korporativnog sektora u poseti Vojvodini; Đoković: Vojvođanski investicioni potencijali i pozitivna privredna klima primamljivi za američke ulagače

 

Novi Sad, 27. jun 2018. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, primio je delegaciju iz Sjedinjenih Američkih Država, predstavnike osiguravajuće kompanije ,,Brotherhood Mutual“, predstavnike ,,Do It Best“, najvećeg svetskog lanca maloprodajnih objekata gotovih proizvoda, kao i predstavnike korporativnog sektora i preduzetnike. Učesnici susreta bili su direktor Razvojne agencije Vojvodine, Nikola Žeželj, predstavnici Pokrajisnkog sekretarijata za poljoprivredu, vovodprivredu i šumarstvo i Skupštine AP Vojvodine.

Susret je realizovan sa ciljem da se članovi delegacije upoznaju sa investicionim potencijalima AP Vojvodine i mogućnostima investiranja, sa posebnim osvrtom na ,,startap“ preduzeća. Učesnik susreta bio je i potpredsednik za finansije i finansijski direktor kompanije ,,Do It Best“, Daglas J. Rot (Douglas J. Roth, CPA), koji je ukazao na veliko interesovanje američkih ulagača za mogućnosti i potrebe uspostavljanja predstavništava kompanija iz lanca trgovina ove korporacije.

,,Brotherhood Mutual“ je američka osiguravajuća kuća sa kancelarijom u Saveznoj državi Indijana, koja prevashodno sarađuje sa verskim, obrazovnim i srodnim institucijama, kao i sa privrednim sektorom, pružajući usluge osiguranja za preko 150.000 klijenata širom Sjedinjenih Država, sa tendencijom učešća i na svetskim tržištima. Predsednik ove osiguravajuće kuće, Mark Robinson, koji je na njenom čelu već čitavu deceniju, istakao je važnost razmene iskustava i informacija koje utiču na dalji tok pregovora i poslovnu politiku svih zainteresovanih strana sa intencijom ulaganja kapitala u Vojvodinu.

Predstavnici američkih kompanija koje posluju u oblasti prehrambene, proizvodne i kozmetičke industrije, bili su posebno zainteresovani za oblast pčelarstva u Vojvodini, s obzirom na rastući problem u Sjedinjenim Državama po pitanju evidentnog smanjenja broja pčelinjih kolonija. Razmena znanja iskusnih pčelara iz Srbije i sa teritorije AP Vojvodine, kao i pčelarskog klastera, prvi je korak u saradnji u kreiranju izvozne politike u okviru ove značajne poljoprivredne grane.

Potpredsednik Đoković je naglasio da je saradnja sa potencijalnim partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država, na svim poljima i svim nivoima, od izuzetne važnosti za unapređenje poslovne klime, privrednog i poljoprivrednog sektora, kao i oblasti preduzetništva. Ovom prilikom je predstavljen pionirski poduhvat Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u okviru podsticajnih mera namenjenih kreativnoj ekonomiji i socijalnom preduzetništvu, za koje postoji veliko intersovanje, a koji podstiču inovativnost i socijalno odgovorno ponašanje u poslovanju.

November 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates