Uručeni ugovori lokalnim samoupravama za unapređenje oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva

Lokalne samouprave su dobile sredstva od oko 19 miliona dinara na osnovu javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva. Ovim konkursom gradovi i opštine će finansirati realizaciju projekata koji podrazumevaju uspostavljanje slobodnog pristupa internetu – hotspot lokacija, potom video nadzor u školama i na raskrsnicama radi povećanja bezbednosti građana.
Miroslav Vasin je istakao da su konkursi poput ovog postali tradicija u Sekretarijatu, te da je već impozantan broj lokalnih samouprava značajno unapredio oblast elektronskih komunikacija i bezbednost u školama i u saobraćaju.

,,Trudimo se da sredstvima sa kojima raspolažemo pomognemo što više opština u Vojvodini. Kada bi se sabralo sve što je učinjeno u toku ove godine, realizovane konkurse i projekte, dolazi se do veoma značajnih rezultata. Posebno su značajni projekti koji donose dobrobit građanima, učenicima, školama, a sredstva po konkursu za elektronske komunikacije imaju upravo takvu ulogu. Ovaj konkurs je imao za cilj podsticanje razvoja informacionog društva i to kroz tri sadržaja – obezbeđivanje video nadzora u vaspitno-obrazovnim ustanovama, na raskrsnicama, kao i uspostavljanje hotspot lokacija, kako bi što više građana imalo besplatan i kvalitetan pristup internetu“, rekao je Vasin.


Na osnovu Konkursa, a u saradnji sa lokalnim samoupravama, video nadzor će biti uspostavljen u 35 vaspitno-obrazovnih ustanova i na 9 raskrsnica, kao i 19 hotspot lokacija za slobodan pristup internetu u 16 lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine.

 

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates