Miroslav Vasin primio delegaciju iz Lombardije

Novi Sad, 13. novembar 2015. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, u prisustvu pomoćnika za oblast privrede Željka Dvožaka, predstavnika VIP fonda i potpredsednice Opštine Srbobran Slobodanke Gradinac, primio je delegaciju iz Italije, regije Lombardija, kako bi razgovarao o ulaganjima u Vojvodinu. Preduzetnici iz Lombardije su iskazali zainteresovanost da otvore uzgojno – proizvodni pogon u okviru 19 hektara industrijuskoj zoni Srbobran, gde bi se bavili agrobiznisom.


Kompanija ,,Dimmidisi“ koja se bavi proizvodnjom zelene salate namerava da u Opštini Srbobran podigne prvi centar za proizvodnju i preradu u Srbiji. Braća Đuzepe i Domeniko Bataljola (Giuseppe i Domenico Battagliola) su tim povodom posetili Srbobran, gde su razgovarali sa predsednikom Opštine Zoranom Mladenovićem i posetili poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom povrća u plastenicima. Po otvaranju centra, ova kompanija bi zaposlila 150 lica, sa tendencijom proširenja kapaciteta.


Potpredsednik Pokrajinske vlade je goste iz Italije upoznao sa demografskim i privrednik pojedinostima AP Vojvodine, uz osvrt na činjenicu da je po istaknutom privrednom i poslovnom časopisu ,,Fajnenšel tajms“ Vojvodina proglašena za najpogodniji region za ulaganja. ,,Afirmativne su činjenice da su do sada italijanske kompanije imale u Vojvodini investicije u iznosu od 721 milion evra, da u Vojvodini posluju 54 italijanske kompanije koje zapošljavaju oko 10.000 ljudi. Italija je drugi spoljno-trgovinski partner Vojvodine, odmah iza Nemačke, pri čemu je ukupna spoljno-trgovinska razmena Vojvodine sa Italijom oko 700 miliona dolara u 2015. godini. Brojne su veze privrednika iz Vojvodine sa privrednicima iz Italije. Sama činjenica da je preko 45 odsto od svih investicija u Srbiji realizovano u Vojvodini, uz brojne dodatne podsticaje investitorima, je povoljna za potencijalne ulagače“, rekao je Vasin i dodao da je Opština Srbobran dobar izbor, jer je od strateškog značaja, sa prirodnim potencijalima i sa izuzetnom industrijskom zonom.


Kompanija iz Italije ima proizvodnju i u Španiji, a novootvoreni proizvodni centar u Vojvodini bi bio orijentisan na Rusiji i Balkanu. Jednom nogom u polju, a drugom u sferi naprednih tehnologija, kompanija ,,Dimmidisi“ bi pored proizvodnje sprovodila i edukaciju proizvođača i zaposlenih u oblasti poljoprivrede i agrobiznisa.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates