Miroslav Vasin o privrednim kretanjima i održivom razvoju na otvaranju 4. Dunavskog biznis foruma

Novi Sad, 7. oktobar 2015. - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, učestvovao je na otvaranju ovogodišnjeg Dunavskog biznis foruma, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Učesnicima se na otvaranju obratio i prof. dr Radovan Pejanović. Dunavski biznis forum se ove godine održava od 7. do 9. oktobra 2015. godine, na više lokacija, tačnije u Rektoratu UNS i u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, u organizaciji Univerziteta u Novom Sadu, Centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC i kompanije Media Invent, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

Ključne teme kojima će se učesnici baviti na ovogodišnjem Forumu su ideja i realizacija Dunavske strategije, diplomatija u službi privrednog povezivanja i razvoja Dunavskog regiona, konkurentnost i održivi razvoj, preduzetništvo, značaj i uticaj medija, agrarni sektor Dunavskog regiona i drugo.


O ulozi, mestu i značaju Dunavskog biznis foruma za ekonomiju i privredu, kao i o izazovima sa kojima se sreću zemlje Dunavskog regiona govorio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, na prvom danu Foruma, pred predstavnicima Univerziteta u Novom Sadu, republičkim i pokrajinskim organima, privrednim komorama, predstavnicima javnog i privatnog sektora, u Amfiteatru Rektorata UNS.


,,Novi Sad je domaćin jedne od najznačajnijih konferencija posvećenoj ekonomiji i privredi, ne samo u Vojvodini, u Srbiji, već i u čitavom regionu. Učesnici konferencije će sagledati situaciju u regionu, uporediti konkurentnost Vojvodine i Srbije u odnosu na razvijenije zemlje, čijem standardu težimo. Najeminentniji predstavnici 10 evropskih zemalja, tačnije preko 500 učesnika, biće u prilici da razmene dragocena iskustva iz oblasti konkurentnosti, planiraju održivi razvoj regiona i posvete se najvažnijim privrednim temama poput preduzetništva, uloge diplomatije, mladih i medija u privrednim tokovima“, rekao je Vasin.

Dunavska strategija definiše 4 cilja, odnosno stuba, koji su ključni za sprovođenje aktivnosti na teritoriji celog regiona Dunava. Aktivnosti se, pre svega, odnose na saobraćaj, energetiku, kulturu i turizam, potom na zaštitu životne sredine, kao i na razvoj informatičkog društva, inovacije, obrazovanje i konkurentnost u okviru privatnog sektora. Osnovna ideja jeste stvaranje bezbednog regiona, sa dobrim upravljačkim mehnizmima, koji ima predispozicije da postane prosperitetan, održiv i atraktivan za život njegovih stanovnika, ali i za dolazak turista.


Miroslav Vasin je istakao da će učesnici radnih panela biti upoznati sa potencijalima Vojvodine, kao najrazvijenijeg regiona u okviru Republike Srbije, po svim ekonomskim pokazateljima. ,,Značaj konferencije se ogleda u činjenici da su učesnici eminentni stručnjaci iz relevantnih oblasti, poput stručnjaka iz oblasti ekonomije, ambasadora više evropskih zemalja, predstavnici univerziteta iz Beograda i Novog Sada. Novi Sad tri dana u godini, koliko traje Dunavski biznis forum, postaje centar privrede Dunavskog regiona.“

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates