Miroslav Vasin obišao novoizgrađeni adrenalin park na čenejskom Brkinom salašu

Novi Sad, 6. oktobar 2015. - Otvaranje novog adrenalin parka ,,Brkina avantura'' koji je sufinansiran sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, održano je danas na Brkinom salašu na Čeneju. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Miroslav Vasin istakao je da je umeće bilo malim sredstvima realizovati velik projekat, što je umnogome predstavljalo izazov kako za Sekretarijat, tako i za poljoprivredno gazdinstvo koje je izgradnjom adrenalin staze sadržajno obogatilo svoju već raznovrsnu ponudu u autentičnom vojvođanskom ambijentu.

Projekat ,,Izgradnja adrenalin parka na Brkinom salašu'' sufinansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u okviru Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim institucijama, odnosno udruženjima građana, sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje projekata u oblasti turizma. Iznos odobrene subvencije je 100.000 dinara. Preostali iznos potrebnih sredstava obezbedilo je poljoprivredno gazdinstvo ,,Brkin salaš''.

,,Adrenalin staza, kao novi sadržaj u okviru jednog od čenejskih salaša – Brkin salaš, omogućiće deci i svima onima koji su željni uzbuđenja i izazova da dođu i oprobaju se na ovoj stazi. Sam salaš je tipičan vojvođanski salaš, koji obuhvata zimske i letnje sadržaje, uzgoj domaćih životinja, obradiva polja i uzgoj voća i povrća. Adrenalin staza je po svojoj prirodi neobičan sadržaj u okviru jednog salaša, ali je veoma značajan, koji će omogućiti posetiocima da pored postojećih sadržaja na salašu, oprobaju i testiraju svoje sposobnosti. Pokrajinski sekretarijat je ovaj projekat pomogao skromnim sredstvima, ali je sama realizacija parka jedan značajan poduhvat“, rekao je Vasin.

Ovakvim konceptom aktivnosti, u vidu pratećih događaja u okviru gazdinstva, moguće je postići željeni efekat produženja boravka posetilaca u pokrajini. Stvaranje uslova za udruživanje salaša u cilju razvoja ruralnog turizma u Vojvodini stvorilo bi uslove za diverzifikaciju prihoda i njihovo povećanje, čime bi se mladim ljudima u ruralnoj sredini pružila mogućnost da ostanu i unapređuju svoje poslovanje i gazdinstva. Koncept ,,aktivan dan'' je usmeren i ka deci školskog uzrasta, kako bi se vratila prirodi i zdravom životu i van gradskog betona.

Adenalin park ,,Brkina avantura'', ima 13 staza, a visprenijima je potrebno oko 45 minuta da savladaju sve prepreke. Park će predstavljati temelj višednevnih kampova za decu gde će oni moći da razvijaju psihomotoričke i fizičke sposobnosti i uče razne veštine snalaženja u prirodi, postavljanje šatora i slično.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates