Miroslav Vasin sa atašeom za kulturu Ambasade Japana o realizaciji zajedničkog projekta u Rumi

Ruma, 16. septembar 2015. - Jedan od rezultata zajedničkog rada i tradicionalnog prijateljstva Japana i Srbije juče je i zvanično predstavljen javnosti u Osnovnoj školi „Veljko Dugošević“ u Rumi. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, zajedno sa trećim sekretarom – atašeom za kulturu pri Ambasadi Japana i Udruženjem srpsko-japanskog prijateljstva iz Rume, svečano je otvorio „Japanski vrt u srcu Srema“, koji je finansiraran od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, a realizovan kroz program javnih radova.

Potpredsednik Pokrajinske vlade sastao se juče sa atašeom za kulturu Ambasade Japana Juičiro Omorijem (Yuichiro Omori), kao sa predsednikom Udruženja srpsko –japanskog prijateljstva ,,Srce Srema“ Nikolom Pjevcem u Rumi, povodom predstavljanja realizovanog zajedničkog projekta. Reč je o japanskom zen vrtu, koji je izgrađen u dvorištu OŠ ,,Veljko Dugošević“ u Rumi, a koji je finansiran od strane Sekretarijata za privredu putem programa javnih radova. Udruženje ,,Srce Srema“ u saradnji sa ovom školom, usmerilo je 240.790 dinara za program javnih radova za realizaciju ovog projekta, pri čemu je angažovano 3 lica na period od 2 meseca.


,,Još jednom se pokazalo da su javni radovi projekti koji, pored toga što zapošljavaju ljude, doprinose i da se pojedinci osposobe za pojedine poslove i steknu znanje. Projekat poput izgradnje japanskog vrta ostavljaju za sobom tragove. Japanska ambasada je umnogome pomogla prilikom realizacije ovog projekta, a nije prvi put da se njihovim posredstvom realizuju zajedničke aktivnosti u Sremu. Ovaj vrt, koji predstavlja delić tradicije naroda Japana, simbolizuje poštovanje za negovanje tradicije i japansko-srpskog prijateljstva, što će se zasigurno nastaviti i u budućnosti“, rekao je Vasin.

Pokrajinska vlada, tačnije Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je u 2015. godini do sada obezbedio oko 147 miliona dinara za javne radove u Vojvodini. Opština Ruma je, pored navedenog javnog rada u školi, u tekućoj godini sa 1,7 miliona dinara uposlila 11 lica na period od 6 meseci za uređenje parka u Gerontološkom centru ,,Srem“, koji je uz gerontološki centar sproveo i Omladinski klub Ruma.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates