Miroslav Vasin na obeležavanju Dana Vojvodine u Celju

Novi Sad, 11. septembar 2015. - U okviru Međunarodnog sajma privrede u Celju, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, danas je održan tradicionalni Dan Vojvodine. Na konferenciji za štampu potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina, učešće su uzeli i ministar privrede u Vladi Republike Slovenije Zdravko Počivalšek i predsednik Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović.

Kao i prethodnih godina, završnica dana Vojvodine biće upriličena u vidu Vojvođanske večeri, na kojoj će prisustvovati brojni privrednici i predstavnici institucija i organizacija iz Slovenije. U mestu Laško biće predstavljena i turistička ponuda Vojvodine, sa posebnim osvrtom na projekat „Bogatstvo različitosti“, koji Sekretarijat realizuje u saradnji sa turističkim klasterom ,,Istar 021“ iz Novog Sada.

Prilikom predstavljanja projekta, akcenat je stavljen na muzičku, folklornu i gastronomsku različitost Vojvodine, uz degustaciju najboljih vina sa naših prostora. Ovaj projekat ima za cilj da kroz razvoj obilazaka i tura multikulturalnih oblasti i mesta, regiju Podunavlje predstavi kao jedinstven turistički proizvod. Kulturno i prirodno bogatstvo kojim pokrajina raspolaže je i dalje nepoznanica za svetske turiste a njegova promocija doprinosi formiranju brenda celog područja. Projektom se obezbeđuju i uslovi za otvaranje novih radnih mesta u selima, stimulišu se mladi, seoske žene i ostali nezaposleni da ostanu u ruralnim područjima i doprinesu razvoju svojih opština, te na taj način pospeše plasman lokalnih proizvoda i podignu svest o neophodnosti očuvanja životne sredine.

Pored toga, svaka regionalna komora je ovom prilikom predstavila ponudu autohtonih kulinarskih specijaliteta svog regiona.

U sklopu ovogodišnjeg nastupa, po peti put je organizovan susret predsednika regionalnih privrednih komora sa područja Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Inicijatori održavanja ovog skupa su privredne komore Srbije i Vojvodine. Cilj susreta je proširenje i unapređenje kako privredne saradnje Srbije i Slovenije, tako i celog regiona, što će svakako rezultirati kvalitetnijim pomakom u saradnji i ostvarenju još intenzivnije saradnje u oblasti privrede u narednom periodu.

Susret je otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, u prisustvu ambasadora Republike Srbije u Ljubljani Aleksandra Radovanovića, poslanika Evropskog parlamenta Igora Šoltesa, predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Marjana Mačkošeka, izvršne direktorice Celjskog sajma Brede Obrez Preskar, kao i predsednika regionalnih privrednih komora iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Republike Srpske.

April 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates