Turističko-hotelski kompleks u Zobnatici na putu regionalne prepoznatljivosti: Savremena misija za moderne turiste i ljubitelje konja i konjičkih sportova

  

Subotica, 3. septembar 2021. - Pokrajinski sekretar za privredu I turizam, dr Nenad Ivanišević, posetio je turističko-hotelski kompleks u Zobnatici a povodom prezentacije radne verzije dokumenta od izuzetnog značaja kako za sam kompleks, tako i za meštane ovog naseljenog mesta u opštini Bačka Topola.

Stručni tim Zobnatice, izložio je u svečanoj sali hotela ,,Miznah“ Master plan hotelsko - turističkog dela Zobnatice sa ergelom konja.  

Sekretar Ivanišević je prisustvovao i uzeo aktivno učešće na ovoj diskusiji, uz punu podršku resornog Sekretarijata, a u prisustvu saradnika, uprave novog kompleksa Zobnatice i predstavnika opštinske uprave.  Diskusija je prevashodno bila usmerena na mogućnosti, ograničenja, prioritete i interese same zajednice koja bi mogla da ima značajne benefite od savremenog i čak jedinstvenog kompleksa i ergele u regionu.

Učesnici današnje diskusije su se pozabavili analizom novih sadržaja koji bi se integrisali u postojeći hotelsko- sportski kompleks i u postojeće usluge, a sa ciljem povećanja atraktivnosti Zobnatice, zobnatičkog jezera i opštine Bačka Topola, što bi moglo rezultirati većim brojem posetilaca, turista, te svakako većim brojem manifestacija, kako kulturnih tako i sportsko-rekreativnih.

U okviru kompleksa predviđenog za adaptaciju i rekonstrukciju, vodiće se računa o ekologiji, postojećem eko sistemu, kao i o svim standardima i direktivama koje je potrebno zadovoljiti.

S druge strane, u planu je izgradnja najmodernije klinike za konje, kao i bazena za konje i druge pripadajuće infrastrukture koja će biti u potpunosti posvećena ovoj plemenitoj životinji po kojoj je sama Zobnatica nadaleko poznata.

Najavljene su i čuvene konjičke trke na obnovljenom hipordomu, po kojima je Zobnatica čuvena kako u zemlji, tako i u širem regionu.

October 2022
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates