Ivanišević u Mostaru: Međuregionalno umrežavanje sa strateškim partnerima u oblasti privrede i turizma; dobitnik mostarske povelje Lumina Mostariensia

  

Mostar, 26. avgust 2021. - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, prisustvovao je i uzeo učešće u regionalnoj konferenciji u Mostaru, posvećenu privredi u regionu, kao i multimodalnim evropskim koridorima.

,,Ideja jeste da na ovakav način, aktivnim učešćem i umrežavanjem sa našim strateškim partnerima u regionu, osnažimo privredu i preduzetništvo u našoj zemlji i AP Vojvodini, ali i da se međuregionalno povežemo kako sa javnim, tako i sa privatnim sektorom u regionu", rekao je sekretar Ivanišević.

On je dodao da je od izuzetne važnosti međuregionalna saradnja i na polju kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda, koji bi region kao turističku celinu ponudio na najefikasniji način evropskom i svetskom turističkom tržištu.

Ivanišević je danas učestvovao na međunarodnom panelu posvećenom multimodalnim koridorima i njihovom uticaju na privredu turizam u regionu i Evropskoj uniji, kao i na panelu posvećenom socijalnim izazovima u evropskim makroregijama.

Ovo je prva zajednička konferencija foruma jadransko-jonskih privrednih komora i Dunavskog biznis foruma.

Ono što je obeležilo ovu značajnu regionalnu konferenciju i susrete jeste svakako ddoela prestižne nagrade pod nazivom Mostarska povelja, koje je održano večeras u ovom prelepom gradu pred brojnim eminentnim zvanicama iz regiona. 

Priznanje se dodeljuje kao podstrek za jačanje i razvoj prosperiteta u okviru regiona.

Mostarska povelja je novoustanovljeno priznanje koje zajednički dodeljuju Jadransko-jonski i Podunavski region, u čast onih uglednika, javnih radnika i drugih delatnika i institucija koji doprinose unapređenju saradnje u svim oblastima privrednog i društvenog stvaralaštva.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, jedan je od dobitnika ovog prestižnog priznanja i tom prilikom je istakao značaj međuregionalne saradnje i povezivanja svih ključnih aktera, institucija i pojedinaca u regionu, u cilju jačanja svih grana privrede, preduzetništvo, a posebno u pogledu kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda regiona.

Ovo značajno priznanje simboliše uspeh i prema rečima organizatora, ono je most koji ne poznaje i ne priznaje granice, ono je radost u stvaranju i sreća ovaploćene vizije.

Ovogodišnji dobitnici iz Republike Srbije su, pored sekretara Ivaniševića, i  generalni direktor kompanije ,,Trajal" iz Kruševca, Miloš Nenezić, i pesnik Pero Zubac.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates