Sekretar Ivanišević u radnoj poseti opštini Mali Iđoš: turistički potencijali opštine u službi rastućeg ruralnog turizma u Vojvodini

  

Mali Iđoš, 26. jul 2021. - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj poseti opštini Mali Iđoš, opštini sa statusom najmanje jedinice lokalne samouprave u Vojvodini. Međutim, ono što karakteriše ovu opštinu i njena tri naseljena mesta, Mali Iđoš, Feketić i Lovćenac, pored približne veličine i broja stanovnika, jeste i uravnotežen razvoj i kvalitet života njenih stanovnika. Multietničnost i multikonfesionalnost jesu prepoznatljiva osobenost ovog lokaliteta.

Prilikom susreta sa predsednikom Opštine, Markom Lazićem, u zgradi Opštinske uprave, razgovaralo se o produbljivanju saradnje sa ovom lokalnom samoupravom, kao i o daljim koracima ka unapređenju turističke infrastrukture tog područja i jačanju turističkih kapaciteta, kako u pogledu smeštaja, tako i u pogledu turističke suprastrukture.

U razgovoru sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima, sekretar Ivanišević je predstavio programe podsticaja i mere koje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam predviđa do kraja tekuće godine, tačnije raspisivanje javnih konkursa namenjenih ženskom preduzetništvu i manifestacijama, kao i mere koje je Sekretarijat okončao u 2021. godini u oblasti privrede i turizma.

,,Sekretarijat je u prethodnom mandatu opredelio oko 15 miliona dinara za projekte u Malom Iđošu, za privrednike i jačanje turističkih kapaciteta. Opredeljena su sredstva ovoj opštini i po ovogodišnjim konkursima. Ideja jeste da formiramo jedinstvenu turističku ponudu Severnobačkog okuga", rekao je Ivanišević, dodavši da će Sekretarijat nastaviti da podržava lokalne projekte sa posebnim akcentom na manifestacije koje privlače velik broj domaćih i stranih turista.

Predsednik opštine je istakao da je pomoć i podrška od Republičke i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za rast i razvoj opštine Mali Iđoš. On je javnost upoznao sa realizovanim projektima, kao i sa projektima u oblasti turističke, privredne i komunalne infrastrukture koje ova opština realizuje uz podršku Republičke i Pokrajinske vlade, poput izgradnje eko lovačkog doma i uređenja trga u Lovćencu, dok je u planu izgradnja banjskog kompleksa na lokaciji u Feketiću.

Delegacija je nakon toga posetila ,,Katai salaš“ u Malom Iđošu, tačnije Salaš 64, na Sivačkom putu, i Lovački dom u Lovćencu (Salaš 30), koji predstavljaju nezaobilazni turistički resurs opštine Mali Iđoš, te predmet interesovanja domaćih i stranih gostiju već nekoliko decenija.

Ivanišević i Lazić su obišli i lokaciju Feketiću na kojoj je planirana izgradnja banjskog objekta sa pratećim sadržajem i infrastrukturom.

October 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates