Sekretar Ivanišević sa Balkanskom alijansom hotelskih asocijacija BAHA o Srbiji i AP Vojvodini kao sastavnom delu jedinstvene destinacije - Balkan

  

Novi Sad, 19. maj 2021. - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sastao se danas sa generalnim sekretarom Balkanske alijanse hotelskih asocijacija BAHA, Brankom Krivokapićem, sa kojim je ovom tom prilikom razgovarao o radu i aktivitetu Alijanse, o iskustvima, konferencijama, kao i o planovima u narednom periodu u tekućoj godini.

Učesnici sastanka bili su i pomoćnik pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milan Jarić, i predsednik Udruženja građana ,,Ljubav i vino kao stil života" iz Subotice, Aleksandar Toković.

Ivanišević je upoznat sa radom Alijanse, kao i pomenutog udruženja, a razgovor je tekao u pravcu kreiranja zajedničkih aktivnosti, posebno u oblasti promocije i predstavljanja rada Sekretarijata u domenu turizma kroz sadržaje Alijanse BAHA, zajedničkog organizovanja i učešća na tematskim i međunarodnim skupvovima.

On je istakao da je veoma važno zajednički nastupati i težiti ka intenziviranju saradnje u narednom periodu, sa ciljem što bolje i adekvatnije prezentacije i turističkog plasmana Srbije, sa posebnim akcentom na AP Vojvodinu, i na regionu kao jedinstvenom turističkom prostoru i svojevsrnom brendu na međnarodnoj turističkoj mapi i svetskom turističkom tržištu.

Ivanišević je dodao da bi savetodavna uloga asocijacije sa ovakvim kapacitetom bila dobrodošla u okviru kreiranja nove pokrajinske strategije razvoja turizma.

Alijansa BAHA (eng. Balkan Alliance of Hotel Associations – BAHA), osnovana je na inicijativu Makedonske asocijacije hotela (HOTAM), Udruženja hotelijera Bugarske (BAHA) i Udruženja hotelijera Srbije (HORES) 2005. godine na Ohridu. Od 2016. godine Beograd je sedište asocijacije, a osnivači Balkanske asocijacije hotelijera su udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije, Makedonije, Bugarske, Federacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. 

Sama Alijansa jeste rezultat težnje hotelijera i restoratera sa Balkana da uklone sve prepreke, umreže se i time obezbede harmonizaciju uslova i kriterijuma poslovanja, pre svega u domenu fiskalne politike.

Krivokapić je govorio i o projektima koji su u toku, a koji se tiču brendiranja destinacija u regionu, te da je u pogledu efikasnog i uspešnog sprovođenja svih planiranih projekata veoma važan kontinuitet koji upravo Alijansa BAHA ima. On se dotakao i sajamske industrije i planskog pristupa kreiranju turističke strukture AP Vojvodine.

November 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates