Razgovori sa predstavnicima Opštine Nova Crnja: Veliki potencijal u razvoju lovnog turizma u Srednjebanatskom okrugu

Novi Sad, 14. maj 2021. - ,,Razvojna šansa za unapređenje lovnog turizma u AP Vojvodini, generiše kako novu vrednost ovog značajnog vida turizma, tako i podrazumeva turističko putovanje koje gravitira ka prirodi, odnosno okruženju koje je namenski oblikovano za lov. Pored toga što je lov neophodnost, sport, aktivnost, on je takođe i turistička, ali i privredna delatnost, a teritorija opštine Nova Crnja daleko prednjači u tome, s obzirom da ima jedno od bogatijih lovišta koje jeste veoma popularno i kod stranih posetilaca“, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, prilikom susreta sa predstavnicima Opštine Nova Crnja, sa kojima se sastao kako bi razgovarao upravo o potencijalima ovog vida turizma i mogućnostima za intenziviranje saradnje ove Opštine sa resornim Sekretarijatom u pogledu lovnog turizma u Srednjebanatskom okrugu, a samim tim i u čitavoj AP Vojvodini.

Sekretar Ivanišević je razgovarao ovom prilikom sa predsednikom Skupštine opštine Nova Crnja, Anamarijom Lekin, i sa pokrajinskim poslanikom, Dejanom Panićem, a u prisustvu pomoćnika pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milana Jarića.

Istaknuto je da u svakom naselju Opštine Nova Crnja postoje lovačka udruženja koja okupljaju pojedinačno do stotinu lovaca, dok Opština pored svog atara koji pogoduje lovnim aktivnostima, ima i šumu ,,Koštanac“ u blizini sela Vojvoda Stepa, koju posećuju brojni lovci iz inostranstva.

Kao što je već pomenuto, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam će nastojati da radi na unapređenju i razvoju, te popularisanju gotovo svih vidova turizma koji su zastupljeni na teritoriji AP Vojvodine.

November 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates