Otvoren prvi digitalni Sajam preduzetništva na Novosadskom sajmu

  

Novi Sad, 22. april 2021. – U Kongresnom centru ,,Master“ na Novosadskom sajmu danas je upriličeno svečano otvaranje prvog digitalnog Sajma preduzetništva Vojvodine, koji se ove godine održava 22. i 23. aprila na platformi ExpoOnline.rs. Sajam je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam,  dr Nenad Ivanišević, a na otvaranju su se obratili i predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, kao i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam, svesni važnosti promocije i jačanja preduzetništva, zajedno, udružujući znanje i kapacitete, definisali su koncept i realizovali ovaj Sajam u virtuelnom okruženju sa ciljem da se privrednici upoznaju, uspostave kontakt, razmene ideje, ugovore poslove, pronađu potencijalne investitore, korisnike, distributere, inovatore.

Sajam preduzetništva je svakako i prilika da se dobiju informacije o aktuelnim podsticajnim merama Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i merama fondova i drugih organizacija, a koje su namenjene za pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima.

,,Brzi i efikasni dogovori oko realizacije Sajma preduzetništva sa Novosadskim sajmom i Privrednom komorom Vojvodine jasno pokazuju opredeljenje svih nas i da u ovoj teškoj situaciji ništa ne može da zaustavi preduzentnički duh, niti nas koji želimo da pomognemo preduzetnicima“, rekao je sekretar Ivanišević, istakavši da je na aktuelne konkurse iz oblasti privrede i turizma stiglo preko 2.000 prijava.

On se osvrnuo i na podsticajne mere Sekretarijata u narednom periodu, tačnije na raspisivanje konkursa namenjenih zapošljavanju 5. maja 2021. godine u ukupnom iznosu od 42 miliona dinara za novo zapošljavanje, samozapošljavanje, kao i za javne radove, nakon čega će biti raspisan i konkursi za žensko preduzetništvo, kao i za umetničke i stare zanate.

Predsednik PKV-a Boško Vučurević je rekao da je segment preduzetništva od izuzetnog značaja za domaću privredu, dodavši da se ovakvim i sličnim aktivnostima unapređuje privreda, dok i sama Komora ostaje mesto okupljanja privrednika.

Generalni direktor Sajma, mr Cvetković je istakao da je pandemijom korona virusa posebno ugrožena sajamska industrija, te da je poslovanje u ovoj delatnosti u problemu. Međutim, svojom proaktivnošću, Novosadski sajam je kreirao sopstvenu digitalnu platformu koja je umnogome omogućila održavanje manifestacija, ali i da ostanu u kontaktu sa izlagačima i zainteresovanim stranama.

Sajam okuplja više od četrdeset izlagača iz različitih sektora privrede, a u okviru osam panela.

Na pomenutoj platformi se može pristupiti svakom panelu ponaosob i pratiti izlaganje govornika, a preduzetnici su u prilici da zakažu B2B susrete. Na platformi se mogu naći linkovi ka panelima posvećenim regionalnoj saradnji, preduzetništvu u turizmu, očuvanju starih i tradicionalnih zanata, kao i digitalnoj transformaciji privrede prvog dana, dok će u okviru drugog dana Sajma biti obuhvaćene teme o ustanovljenju oznake kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“, ženskom preduzetništvu, klasterima, kao i programima Razvojnog i Garancijskog fonda AP Vojvodine, kao i Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad.

Najavljeno je i da, ukoliko aktuelna situacija uzrokovana pandemijom korona virusa dozvoli, Sajam preduzetništva bi u prisustvu izlagača i posetilaca bio organizovan u oktobru tekuće godine.

November 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates