Doneta odluka o ponovnom ustanovljenju oznake kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“: Novi znak prilagođen novim potrebama privrede i turizma

  

Novi Sad, 22. april 2021. – Na sedmoj po redu sednici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine poslanici su diskutovali i izjašnjavali se o 39 tačaka usvojenog dnevnog reda sednice.

Skupština AP Vojvodine je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o ustanovljavanju znaka „Najbolje iz Vojvodine“. Novi znak je prilagođen i usklađen sa potrebama različitih privrednih subjekata i trebalo bi da omogući bolju zaštitu i promociju kvalitetnih i autentičnih proizvoda i usluga, čije je poreklo sa teritorije AP Vojvodine. 

Pored prehrambenih, industrijskih, zanatskih i drugih proizvoda, za oznaku će ubuduće moći da konkurišu i turističke usluge, destinacije i manifestacije u Pokrajini, čime će se takođe omogućiti bolja i efikasnija promocija. 

Ova oznaka kvaliteta će se dodeljivati na period od tri godine sa već dobro znanim natpisom ,,Najbolje iz Vojvodine" i to na srpskom jeziku, ćirilicom, kao i „The Best of Vojvodina“, na engleskom jeziku.

Prilikom izlaganja ove tačke, sekretar Ivanišević je podsetio da je oznaka o uspostavljanju znaka doneta je 2004. godine, ali i da je poslednji put oznaka dodeljena 2016. godine. Za razliku od dosadašnje, nova odluka predviđa dodelu oznake i pružaocima usluga iz domena turizma. 

Pravo na korišćenje oznake u oblasti privrede i turizma imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja se bave proizvodnjom roba i pružanjem usluga, odnosno organizuju programe i manifestacije, sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

,,Do sada je ovo priznanje dobio 21 subjekt na teritoriji AP Vojvodine, a ideja svakako jeste da istaknemo pojednice, privredne subjekte koji su zaslužili da dobiju i nose tu oznaku, koja ima veliki privredni i turistički značaj. Isticanje ovog znaka može da bude preovlađujući faktor nekome da kupi taj proizvod ili da bude korisnik usluga. Ovim ističemo one koji jesu bolji. Naša je namera da u ovoj godini barem desetak subjekata dobije tu oznaku“, rekao je Ivanišević i najavio raspisivanje javnog poziva za dodelu oznake kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“, 28. maja 2021. godine, namenjenog svim privrednim subjektima i organizatorima manifestacija, kao i turističkim poslenicima. 

On ističe da ovo nije oznaka geografskog porekla, a samo pravo na korišćenje oznake se  dodeljuje na tri godine, uz godišnju kontrolu i mogućnost da proizvođač ili organizator imaju pravo da obnove zahtev za produženje prava na korišćenje znaka. 

Dodelom znaka „Najbolje iz Vojvodine“ podstiče se promocija privrede i turizma na teritoriji AP Vojvodine i lokalnih samouprava, jača tržišni pristup poslovanju, podstiče konkurentnost, stvara poverenje kod potrošača, jačaju veze sa postojećim klijentima i širi mreža novih  poslovnih partnera, a ujedno znači i zagarantovanu promociju u zemlji i inostranstvu.

November 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates