Delegacija Kancelarije za vazdušnu odbranu Pekinga u Pokrajinskoj vladi

 

Novi Sad, 11. decembar 2019. - U Pokrajinskoj vladi danas je boravila delegacija Kancelarije za vazdušnu odbranu i vanredne situacije Gradske uprave Pekinga, sa ciljem da se otvori dijalog o budućoj saradnji, razmene relevantne informacije, znanja i iskustva, kao i da se razgovara o javnoj zaštiti i upravljanju u vanrednim situacijama.

Pekinška Kancelarija nadležna je za vazdušnu odbranu i pomoć u katastrofama u tom gradu, koji, prema popisu iz 2018. godine, broji preko 21 milion stanovnika, te stoga programi javne zaštite od katastrofa i protivvazdušne odbrane predstavljaju opsežne strateške i infrastrukturne projekte.

Članove delegacije uprave kineskog glavnog grada primio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković. Susretu su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije, Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i JVP ,,Vode Vojvodine“.

,,Cilj današnjeg susreta nije samo razmena iskustava, već i produbljivanje saradnje, kao i usmeravanje daljeg toka razgovora, s obzirom na to da su vanredne situacije jedan od najbitnijih resora u nadležnosti Vlade Republike Srbije. Naše nadležne institucije i organi se adekvatno nose sa nepredviđenim kriznim situacijama kako bi se spasli životi ljudi i imovina“, rekao je Đoković.

Zamenik direktora Kancelarije za vazdušnu odbranu u Pekingu Džang Đinlin (Zhang Jinlin) istakao je da je veoma značajan postupak definisanja planova za vanredne situacije i bezbednosnih planova, kao i organizovanje vežbi za protivvazdušnu odbranu i odbranu od katastrofa, i uspostavljanje bezbednosti i zaštite stanovništva i imovine.

Sumirajući zaključke današnjeg susreta, potpredsednik Đoković je rekao da je veoma važna razmena znanja i saradnja nadležnih institucija u ovoj oblasti.

August 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates