Zamenik Pavle Počuč na stručnoj tribini o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Novi Sad, 5. decembar 2019. - Stručna tribina povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, sa temom ,,Lideri osobe sa invaliditetom - mogućnosti za razvoj društvene zajednice", održana je u Skupštini Grada Novog Sada, u organizaciji Klastera socijalnog preduzetništva Vojvodine KASPEV, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, obratio se prisutnima na samom početku.

„Pokrajinska vlada i resorni Sekretarijat su od prvog dana prepoznali značaj podrške i konkretne pomoći osobama sa invaliditetom u AP Vojvodini. Podsticajnim merama smo posebno istakli zapošljavanje osoba sa invaliditetom i ostalih ranjivih i teže zapošljivih kategorija,  kroz programe samozapošljavanja, novog zapošljavanja, kao i putem javnih radova, te socijalnom preduzetništvu i stručnim usavršavanjem, prekvalifikacijama i dokvalifikacijama. Kao rezultat podrške u poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i njihovoj radnoj integraciji iz godine u godinu je evidentiran trend rasta zapošljavanja osoba sa invaliditetom u AP Vojvodini“, rekao je Počuč.

On je dodao da je značajno što su govornici na tribini eksperti iz ekonomije i prava, predstavnici udruženja i preduzeć koji su predstavili ekonomske i pravne aspekte u zaposlavanju osoba sa invaliditetom.

Teme o kojima su učesnici tribine diskutovali su zapošljavanje osoba sa invaliditetom, ekonomski aspekti socijalne ekonomije, nacrt Zakona o socijalnom preduzetništvu, te mogućnostima finansiranja socijalnog preduzetništva putem programa ,,Program korak po korak“.

August 2020
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates