Zamenik mr Pavle Počuč na ,,Danima društvenog (socijalnog) preduzetništva“ u Novom Sadu o razvoju socijalne ekonomije u Vojvodini

Novi Sad, 30. maj 2019. - Na jučerašnjoj tribini u okviru manifestacije „Dani društvenog (socijalnog) preduzetništva“, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, upoznao je prisutne sa ovim, veoma značajnim vidom preduzetništva, kao i sa  perspektivama za razvoj socijalnog preduzetništva kako u Novom Sadu, tako i u čitavoj pokrajini, uz podršku podsticajnih mera Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Zamenik Počuč se ovim povodom obratio na temu društvenog preduzetništva i razvoja trećeg sektora – socijalne ekonomije.

,,Pokrajinska vlada i resorni Sekretarijat za privredu su aktivnim merama zapošljavanja izdvojili značajna sredstva za podršku radnog angažmana teže zapošljivih kategorija u AP Vojvodini. Vi, mladi, studenti završnih godina ekonomije, nosioci ste progresa i prosperiteta AP Vojvodine i Republike Srbije i od Vas se očekuje da nastavite započetu misiju stvaranja humanijeg, pravednijeg i boljeg društva. Zajedno možemo ostvariti boljitak, pre svega za one koji teško žive, u siromaštvu ili bolesti. To je naše pravo, ali i naša obaveza", rekao je Počuč, dodavši da je socijalno preduzetništvo upravo iz navedenog razloga efikasan i održiv model alternativne ekonomije, kojim se mogu rešiti brojni socijalni problemi.

Manifestacija u organizaciji Klastera socijalnog preduzetništva Vojvodine ,,KASPEV“, održana je na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadament u Novom Sadu, uz čiju pomoć, kao i uz podršku Uprave za privredu i turizam grada Novog Sada, je uspešno realizovana.

Tokom događaja učesnicima su predstavljeni primeri dobre prakse kao i rešenja za unapređenje društvenog preduzetništva, te modeli podrške i projektni pristup kao bitan segment unapređenja socijalnog preduzetništva.

June 2021
pon uto sre čet pet sub ned
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates