Иван Ђоковић у радној посети Швајцарској: Сусрет са Извршним одбором Swiss Education Group-e у Монтроу

Нови Сад, 20. март 2018. – На прошлонедељном међународном Сајму запошљавања у Монтроу у Швајцарској, потпредседник Покрајинске владе и покрајинским секретаром за привреду и туризам, Иван Ђоковић, састао се са представницима Извршног одбора Swiss Education Group-e, која је организатор Сајма, и овом приликом разговарао о могућностима сарадње у наредном периоду. Swiss Education Group је водећи светски универзитет у области туризма и хотелијерства.

Генерални директор Swiss Education Group-e, Флорен Ронде (Florent Rondez), упознао је присутне са принципима и методологијом рада СЕГ групе, која обухвата најпрестижније светске факултете за менаџмент у хотелијерству, туризму и гастрономији. Разговор је текао у смеру међународне сарадње, као и система дуалног образовања у Швајцарској, с обзиром на његов директан утицај на незапосленост која је у Швајцарској тренутно свега 3,2 одсто. Директна повезаност поменутих факултета и светски познатих компанија, попут ,,Four Seasons“, ,,Marriott“, ,,UBS“, ,,Swiss International Airlines“, ,,Hublot“, ,,Tesla“, и других компанија са успешним пословањем на светском тржишту, посебно је заинтересовала учеснике сусрета.

Приликом своје посете, Ђоковић је обишао престижне факултете ,,Cesar Ritz Colleges“, ,,Swiss Hotel Management School“, као и ,,Hotel Institute Montreux“. На Женевском језеру, у оквиру ски комплекса ,,Zermatt“, уприличен је и сусрет са директором Швајцарске туристичке организације, Федериком Сомаруга (Federico Sommaruga), при чему је дискутовано о разради идеја на тему сарадње српских и швајцарских брендова у туризму.

У оквиру посете, сусретима је присуствовао и државни секретар у Министарству одрживог развоја и туризма Црне Горе, Дамир Давидовић, са којим је потпредседник Ђоковић разговарао о регионалним туристичким производима, њиховом креирању, промоцији и позивционирању на великим и удаљеним туристичким тржиштима.

July 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates