Заменик мр Павле Почуч у радној посети Центру „Живети усправно“ Нови Сад

Нови Сад, 28. фебруар 2018. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је у посети Центру „Живети усправно“ који обележава 16 година од оснивања и борбе за остваривања права особа са инвалидитетом.

На сусрету се говорило о изналажењу одрживих решења за запошљавање особа са инвалидитетом у АП Војводини и о подршци ресорног Покрајинског секретаријата за привреду и туризам радној интеграцији особа са одређеним степеном инвалидитета.

Заменик мр Почуч је на састанку истакао да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам чврсто решен да подигне ниво помоћи и интензивира пружање подршке особама са инвалидитетом, сагледавајући веома тежак положај у ком се налазе.

,,Схватајући неопходност да се кроз програме и конкретне активности помогне, пре свега, запошљавање особа са инвалидитетом, с обзиром да је тренутно преко 7.000 незапослених особа са инвалидитетом на територији Војводине. Уочен је позитиван тренд запошљавања ове категорије становништва, у последње две године, али сматрамо да постоји још простора за заједничко деловање. Поред конкретних конкурсних активности и субвенција за самозапошљавање, отварање нових радних места и јавне радове, набавку машина, опреме и репроматеријала за особе са инвалидитетом  које желе да започну сопствени посао, кроз едукативне, стручне и тематске трибине, покушаћемо да дамо допринос са јавним, невладиним и приватним сектором како би се положај особа са инвалидитетом значајније понољшао“, навео је мр Почуч.

Он је додао да је сама сарадња Секретаријата и Покрајинског савета за социјално предузетништво са Центром „Живети усправно“, од изузетног значаја за даљу конкретизацију и концептуализацију активних мера помоћи и подршке особама са инвалидитетом, а у складу са међународним конвенцијама и законима који регулишу ову област.

Центар својим активностима настоји да афирмише, промовише и ствара социјално окружење у ком ће бити поштована сва људска права особа са инвалидитетом, и примењивана Међунаодна конвенција о правима особа са инвалидитетом. Центар заступа интересе ове угрожене категорије становништва, пружа подршку породицама и спроводи едукативно-истраживачки рад на пољу инвалидности и приступачности.

January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates