Чешки привредници у посети АП Војводини – могућност привредног повезивања са Моравско-шлеским крајем

Нови Сад, 9. фебруар 2018. - Делегација Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, састала се са представницима компанија из Чешке Републике, који су у посети АП Војводини, са циљем изналажења модела и нових могућности привредног повезивања АП Војводине и Моравско-шлеске регије, а са посебним фокусом на металски сектор.

Госте су примили заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, и помоћници секретара за област привреде и туризма, Бранислав Бандић и мр Сергеј Тамаш.

На челу чешке делегације је била директорка Регионалне привредне коморе Моравско-шлеске регије, Натали Шитаванцова (Natálie Šitavancová). Поред наведених учесника, сусрету су присуствовали и представници Привредне коморе Војводине, Војводина метал кластера (ВМЦ) и Европске мреже предузетништва.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам кроз своје подстицајне програме и мере настоји да значајније подржи мале и средње компаније металског сектора, јер се очекују нови позитивни резултати од компанија које су окупљене под окриљем метал кластера, јер се на тај начин подржава развој металске индустрије у Војводини.
,,Овај сусрет је прилика да се АП Војводина повеже са Чешком Републиком и Моравско-шлеским крајем, као и да Покрајински секретаријат за привреду и туризам успостави са привредом овог краја успешне односе и оствари сарадњу на многим пољима, а посебно у металском сектору. Ово је и прилика да гостима представимо све привредне и туристичке потенцијале Војводине, а истовремено добијемо и повратне информације од њихове делегације, коју сачињавају привредници, о томе шта је у перспективи могуће остварити на пољу сарадње“, истакао је заменик Почуч.

Резултати које остварују компаније у металском сектору, јасни су, видљиви и економски мерљиви и изискују значајнију подршку. Својим иновативним приступом,  Војводина метал кластер је за пример и другима, превасходно начином на који се повезује са партнерима на домаћем и страном тржишту, како размењује информације и примењује нова технолошка решења, образујући целине у оквиру развоја, константно унапређујући свој рад. Повезивање са партнерима из Моравско-Шлеске регије, металском сектору у АП Војводини би отворило нове могућности и концепте сарадње у наредном периоду, а кроз размену искустава и радне снаге, унапређење трговине и пословних процеса и пословања уопште.

Представници компанија из Чешке се данас састају са представницима 23 компаније из АП Војводине, од којих су њих 20 чланице Војводина метал кластера. Сусрет је предвиђен у Привредној комори Војводине, а у оквиру Б2Б састанака. Очекује се плодоносно умрежавање привредника и успешна сарадња у наредном периоду.

July 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates