,,Дан отворених врата“ у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад

 

Нови Сад, 14. децембар 2017. - „Дан отворених врата“ у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад, одржан је данас у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам у присуству бројних заинтересованих како одраслих, тако и средњошколаца. Едукативни центар је изабран да испред Европске уније и Европске комисије „European Vocational  Skills Week  2017“ организује овај догађај на којем је представљен  рад Центра, обуке које се спроводе као и услуге које пружа.

Помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам, Бранислав Бандић, истакао је значај дуалног образовања, те могућности преквалификација и доквалификација за потребе тржишта рада, а то је први корак који мора да се начини, како за појединца тако и за друштво.

,,Данас није довољно имати средњошколску или факултетску диплому, познавање рада на рачунару, знање само једног језика, већ морате поседовати одређене вештине. Секретаријат ће и у наредној години наставити да подржава микро и мале привредне субјекте, занатство, креативну и социјалну економију, кластер организације и инкубаторе. Подршка запошљавању и туризму се такође наставља. Настојаћемо да новим идејама и концептима учинимо да наша привреда буде конкурентна изазовима у 21. веку“, рекао је Бандић.

Окупљенима су се  обратили и директор Едукативног центра, Ђурађ Милановић, директор Службе зa реaлизaцију прогрaмa рaзвојa АП Војводине, Дејан Авдаловић, као и представник Покрајинске националне службе за запошљавање. Догађају су присуствовали и помоћници покрајинског секретара привреду и туризам, Катица Узелац и Сергеј Тамаш.

Учесници ће бити у могућности да погледају практичну демонстрацију обука као што су обука за заваривача, руковаоца грађевинским машинама, књиговодство, фризера, маникира, педикира, информатичко описмењавање, знаковни и  енглески језик, као и да учествују у радионицама.

Центар су посетили и матуранти средњих школа којима су представљене могућности додатног усавршавања професионалних и радних вештина доступне по завршетку школовања. За њих су овим поводом организоване радионице у сарадњи са Националном службом за запошљавање Нови Сад на тему планирања каријере, вештина комуникације приликом конкурсисања за посао, као и писање радне биографије.

September 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates