Oтвoрен IV Mеђународни конгрес студената туризма и хотелијерства - МЕКСТ2017

Нови Сад, 24. новембар 2017. - На Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду, отворен је IV Mеђународни конгрес студената туризма и хотелијерства - МЕКСТ2017. Овогодишњи МЕКСТ се одржава од 24. до 26. новембра у организацији удружења ,,Фортунс”, у сарадњи са Међународном асоцијацијом студената туризма и хотелијерства (ИАСТХ) и Природно – математичким факултетом из Новог Сада и уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Града Новог Сада.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се скупу и истакао значај саме конференције коју Секретаријат подржава од самог почетка.

Речима да Конференција окупља младе будуће стучњаке у области туризма, којима нашу земљу и регион Војводине представља у другачијем светлу. ,,Границе падају, економије се повезују и будућност туризма лежи управо у регионалном производу. На вама је, почев од ваших студентских клупа, препознате заједнички интерес и схватите да је будућност туристичке привреде и политике на вама, генерацији која долази. Од ваших личних веза које стичете на овом месту и размене искустава зависи и ваша будућност и оних који долазе после вас. Стога је важно да одрживо, конструктивно и заједнички размишљате“, рекао је Ђоковић.

Он је додао да конференцију МЕКСТ не би требало доживљавати као различитост, већ као прилику. ,,На тај начин можете да поспешите мир и сарадњу, поготово на подручју региона. Богато културно-историјско наслеђе, природа, гастрономија, али и оно на чему почива туризам – људски фактор – и размена искустава на свим поменутим полазиштима, доприноси побољшању сопствених квалитета младих људи, студената, будућих стручњака у домену туризма“, рекао је потпредседник.

На свечаном отварању МЕКСТ-а обратио се и члан градског већа за привреду Града Новог Сада, Милорад Радојевић, као и представници Природно-математичког факултета, домаћина Конференције, значајне личности из света образовања, туризма и спорта, а у присуству бројних студената универзитета из Републике Србије, региона и света.

Милорад Радојевић је истакао да је ова конференција од изузетног значаја за Град Нови Сад, као једна у низу манифестација које оплемењују град, носилац две престижне тируле – Омладинска престоница Европе 2019. и  Европска престоница културе 2021. Он је додао да постоје две врсте људи, они који први пут посете Нови сад и они који су заљубљени у њега. ,,Конференција која ове године окупља преко 800 студената из око 15 земаља света јесте доказ да је Нови Сад универзитетски центар и град који доста полаже у развој туризма. У последњих неколико година Нови Сад бележи значлајне резултате у области туризма, док је протекла година рекордна по броју туриста.

Циљ пројекта МЕСКТ јесте умрежавање студената и омладине из Европе и света, а студентима се омогућава стицање практичних знања из области туризма, хотелијерства и других сродних области, подстицање предузетништва у туризму и повезаним индустријама. Прошле године МЕКСТ конференција окупила је преко 700 студената из земље и иностранства, док се ове године очекује још већи одзив.

September 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates