Дводневна манифестација ,,Дани Војводине" у Подгорици

Подгорица, 28. октобар 2017. - Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић, обиласком „Војвођанског сокака“, означили су јуче почетак дводневне манифестације „Дани Војводине“ у Подгорици, у оквиру су грађанима главног града Црне Горе бити представљени туристички, привредни и културни потенцијали Војводине. Отварању манифестације присуствовали су потпредседници Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Иван Ђоковић, и амбасадор Србије у Црној Гори Зоран Бингулац.

Председник Мировић и градоначелник Подгорице Стијеповић су се, на састанку одржаном непосредно пред отварање „Дана Војводине“ сагласили да су организовање Дана Подгорице и Црне Горе у Војводини, размена на културном нивоу,сарадња у области пољопривреде и науке, те заједнички наступ на трећим тржиштима, само неке од области у којима постоји могућност за унапређење сарадње АП Војводине и Подгорице.

„Односи између Србије и Црне Горе су веома добри, а реализација инфраструктурних пројеката у обе државе не само да ће повећати везе већ и мобилност туриста у обе земље“, рекао је председник Мировић. Он је нагласио да дводневна манифестација Дани Војводине у Подгорици није само туристички догађај, већ културни и привредни, посебно ако се имају у виду и састанци са преко 20 компанија који се организују овим поводом у Привредној комори у Подгорици.

Градоначелник Стијеповић нагласио је да је идеја, с обзиром на бројну црногорску заједницу у Војводини, да се организују и Дани Подгорице и Црне Горе у Новом Саду. Он је додао да ће овакве иницијативе допринети порасту броја туриста и у Подгорици и у Војводини.

Мировић се, након обиласка штандова са делегацијом Покрајинске владе и разговора са привредницима и туристичким посленицима из Војводине који су изложили своје производе на Тргу независности, захвалио градоначелнику Подгорице и његовим сарадницима, на прилици да Војводина представи своје своје потенцијале.

„Има пуно разлога за овакве контакте, јер смо повезани на све могуће начине, кроз привредне и туристичке потенцијале, као и на пољу културе“, истакао је Мировић и изразио уверење да ће ова манифестација постати традиција, те да ћемо се наредних година окупљати и у Новом Саду и у Подгорици, јер за тиме постоји потреба.
Делегација АП Војводине, на челу са председником Покрајинске влaде Игором Мировићем, састала се данас и са министром одрживог развоја и туризма у Влади Црне Горе Павлом Радуловићем.

Председник Мировић и министар Радуловић изразили су задовољство због одличних односа и сарадње Србије и Црне Горе, посебно у области туризма. Наглашено је да треба искористити моменат на европском и светском тржишту туризма кроз узајамну промоцију и увезивање туристичких производа и привреде Црне Горе и Србије, истакавши притом да ће либерализација визног режима и унапређење инфраструктуре значајно допринети бољем резултату у сектору туризма.

Министар Радуловић је истакао да Црна Гора и Србија имају значајну шансу за остваривање још бољих резултата у туризму кроз заједнички наступ на далеким тржиштима који се спроводи кроз заједничку промоцију, наступ на сајмовима и креирање заједничког туристичког производа за туристе са ових тржишта. Саговорници су изразили задовољство због чињенице да је остварен раст броја туриста из Србије који су посетили Црну Гору, као и туриста из Црне Горе који су посетили Војводину. На састанку је закључено и да има простора за појачану сарадњу у областима којa je у заједничком интересу Црне Горе и Србије.

,,Војвођански сокак" ће грађанима Подгорице и туристима пружити прилику да се упознају са војвођанским етно мотивима, будући да је замишљен као уређено етно војвођанско двориште. Посетиоци могу да купе типичне војвођанске сувенире, а манифестација је обогаћена пратећим програмом у којем учествују глумци и промотери, КУД “Светозар Марковић” из Новог Сада и тамбурашки оркестар „Романса”.

Дане Војводине у Подгорици су организовали Покрајинска влада и Туристичка организација Војводине.

September 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates