Представници Покрајинског секретаријата за привреду и туризам са делегацијом Републике Аустрије о улагању у област запошљавања

 

Нови Сад , 27. септембар 2017. - Делегација Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, на челу са замеником покрајинског секретара мр Павлом Почучом, састала се данас са делегацијом из Републике Аустрије, представницима Амбасаде Аустрије у Републици Србији, представницима јавног, приватног и цивилног сектора Аустрије, као и локалних самоуправа – Шабац, Кула и Апатин – учесницима на међународном пројекту ,,Подршка развоју едукација и запошљавања – SEED“ са партнерима из Аустрије. Поменути пројекат је финансиран од стране Аустријске развојне агенције АДА.

Пројекат SEED II је тренутно у другој фази имплементације, фокусиран превасходно на јачање социјалног аспекта, смањење стопе незапослености на локалном нивоу, уз интензивирање сарадње између јавног и цивилног сектора са привредницима.

Састанку је присуствовао и директор Едукативног центра за подршку професионалним и радним вештинама Нови Сад, Ђурађ Милановић, који је представио оперативну политику, мере и начин функционисања Центра, као и нове трендове у оквиру све заступљенијег дуалног образовања, преквалификација и доквалификација.

Посету делегације Републике Аустрије у Србију организовала је ,,Volkshilfe Austria”, компанија са вишедеценијском традицијом у сфери социјалне политике и социјалних програма, пружања стручне помоћи, запошљавања и заштите животне средине. Учесници су разговарали о Акционом плану запошљавања у АПВ, и у оквиру њега о кључним ставкама, појединостима и подрстицајним програмима и мерама Секретаријата, о сарадњи са локалним самоуправама у области запошљавања у Војводини, те о ефектима у погледу развоја и унапређења покрајинског тржишта рада. Гостима су била драгоцена искуства око спровођења програма и у оквиру Едукативног центра, јединственог у својој бранши, како у земљи, тако и у региону.

Заменик мр Почуч је истакао и значај социјалног предузетништва, које заузима посебно место у програмској политици Секретаријата, како би се подстакло запошљавање особа са инвалидитетом, као једне од маргинализованих социјалних група.

Делегације су посетиле административне и радне просторије Едукативног центра Нови Сад, где су учесници разменили искуства и примере добре праксе.

August 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates