Мирослав Васин најавио конкурс од 75 милиона динара за подстицај предузетништа у Војводини

Нови Сад, 22. фебруар 2016. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин представио је јавности нови конкурс Секретаријата, за подстицај предузетништва у Војводини. Ради се о бесповратним средствима у износу од 75 милиона динара, која ће бити додељена предузетницима, микро и малим правним лицима за субвенционисање трошкова набавке машина и опреме за обављање њихове делатности.

„Овај конкурс представља најконкретнију могућу помоћ предузетницима, микро о малим предузећима на територији Војводине“, рекао је Васин и подсетио да је ове године расписан трећи пут, али да су средства, сходно рестрикцијама покрајинског буџета, мања у односу на прошлу годину. Потпредседник Васин је изјавио да је сигуран да ће и ове године, као и претходних, интересовање бити велико.

„Покушаћемо да по доброј и опробаној пракси помогнемо предузетницима и малим предузећима да набаве опрему за своје пословање“, рекао је Мирослав Васин и навео услове за добијање ових пара.

Средства се одобравају у висини од најмање 500.000 динара до највише два милиона динара и моћи ће да их добије само онај предузетник или мало правно лице које приложи гаранцију банке у вредности износа субвенције.

Предности приликом одлучивања имају учесници конкурса који обављају производну делатност, којима су оснивачи жене или су у већинском власништву жена и која запошљавају особе са инвалидитетом.

Васин је навео да се ова субвенција не може добити за клима уређаје, вентилаторе, алармне системе, инсталације, намештај, расвету, светлећу рекламу и друге табле, за рачунарску или софтверску опрему, осим професионалних софтверских алата, презентациону електронску, пиротехничку, аудиовизуелну и сличну опрему, затим за инвентар, потрошни материјал, за пољопривредне и прикључне машине, као ни за путничка и доставна возила.

Конкурс је расписан данас и трајаће до 4. марта.

August 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates