Мирослав Васин примио делегацију из Ломбардије

Нови Сад, 13. новембар 2015. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, у присуству помоћника за област привреде Жељка Двожака, представника ВИП фонда и потпредседнице Општине Србобран Слободанке Градинац, примио је делегацију из Италије, регије Ломбардија, како би разговарао о улагањима у Војводину. Предузетници из Ломбардије су исказали заинтересованост да отворе узгојно – производни погон у оквиру 19 хектара индустријуској зони Србобран, где би се бавили агробизнисом.

 

Компанија ,,Dimmidisi“ која се бави производњом зелене салате намерава да у Општини Србобран подигне први центар за производњу и прераду у Србији. Браћа Ђузепе и Доменико Батаљола (Giuseppe i Domenico Battagliola) су тим поводом посетили Србобран, где су разговарали са председником Општине Зораном Младеновићем и посетили пољопривредна газдинства која се баве производњом поврћа у пластеницима. По отварању центра, ова компанија би запослила 150 лица, са тенденцијом проширења капацитета.

Потпредседник Покрајинске владе је госте из Италије упознао са демографским и привредник појединостима АП Војводине, уз осврт на чињеницу да је по истакнутом привредном и пословном часопису ,,Фајненшел тајмс“ Војводина проглашена за најпогоднији регион за улагања. ,,Афирмативне су чињенице да су до сада италијанске компаније имале у Војводини инвестиције у износу од 721 милион евра, да у Војводини послују 54 италијанске компаније које запошљавају око 10.000 људи. Италија је други спољно-трговински партнер Војводине, одмах иза Немачке, при чему је укупна спољно-трговинска размена Војводине са Италијом око 700 милиона долара у 2015. години. Бројне су везе привредника из Војводине са привредницима из Италије. Сама чињеница да је преко 45 одсто од свих инвестиција у Србији реализовано у Војводини, уз бројне додатне подстицаје инвеститорима, је повољна за потенцијалне улагаче“, рекао је Васин и додао да је Општина Србобран добар избор, јер је од стратешког значаја, са природним потенцијалима и са изузетном индустријском зоном.

Компанија из Италије има производњу и у Шпанији, а новоотворени производни центар у Војводини би био оријентисан на Русији и Балкану. Једном ногом у пољу, а другом у сфери напредних технологија, компанија ,,Dimmidisi“ би поред производње спроводила и едукацију произвођача и запослених у области пољопривреде и агробизниса.

 
 
August 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates