Мирослав Васин на обележавању Дана Војводине у Цељу

Нови Сад, 11. септембар 2015. - У оквиру Међународног сајма привреде у Цељу, на штанду Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, данас је одржан традиционални Дан Војводине. На конференцији за штампу потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослава Васина, учешће су узели и министар привреде у Влади Републике Словеније Здравко Почивалшек и председник Привредне коморе Војводине Ратко Филиповић.

Као и претходних година, завршница дана Војводине биће уприличена у виду Војвођанске вечери, на којој ће присуствовати бројни привредници и представници институција и организација из Словеније. У месту Лашко биће представљена и туристичка понуда Војводине, са посебним освртом на пројекат „Богатство различитости“, који Секретаријат реализује у сарадњи са туристичким кластером ,,Истар 021“ из Новог Сада.

Приликом представљања пројекта, акценат је стављен на музичку, фолклорну и гастрономску различитост Војводине, уз дегустацију најбољих вина са наших простора. Овај пројекат има за циљ да кроз развој обилазака и тура мултикултуралних области и места, регију Подунавље представи као јединствен туристички производ. Културно и природно богатство којим покрајина располаже је и даље непознаница за светске туристе а његова промоција доприноси формирању бренда целог подручја. Пројектом се обезбеђују и услови за отварање нових радних места у селима, стимулишу се млади, сеоске жене и остали незапослени да остану у руралним подручјима и допринесу развоју својих општина, те на тај начин поспеше пласман локалних производа и подигну свест о неопходности очувања животне средине.

Поред тога, свака регионална комора је овом приликом представила понуду аутохтоних кулинарских специјалитета свог региона.

У склопу овогодишњег наступа, по пети пут је организован сусрет председника регионалних привредних комора са подручја Србије, Словеније, Босне и Херцеговине и Хрватске. Иницијатори одржавања овог скупа су привредне коморе Србије и Војводине. Циљ сусрета је проширење и унапређење како привредне сарадње Србије и Словеније, тако и целог региона, што ће свакако резултирати квалитетнијим помаком у сарадњи и остварењу још интензивније сарадње у области привреде у наредном периоду.

Сусрет је отворио потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Мирослав Васин, у присуству амбасадора Републике Србије у Љубљани Александра Радовановића, посланика Европског парламента Игора Шолтеса, председника Господарске зборнице Словеније Марјана Мачкошека, извршне директорице Цељског сајма Бреде Обрез Прескар, као и председника регионалних привредних комора из Србије, Словеније, Хрватске и Републике Српске.

July 2022
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates