Војвођанска привреда у најбољем светлу на Међународном сајму привреде у Цељу

У оквиру Међународног сајма привреде у Цељу, на штанду Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, ове године се представља обједињеним наступом 28 коизлагача из АП Војводине, најширег спектра делатности, почев од пољопривреде и прехрамбене индустрије, преко индустрије грађевинског материјала, дрвне, металске и хемијске индустрије, производње сапуна, производа од гуме, производа за санитарије, пластичарске производње, производње обуће и врећа. Ово је десети јубиларни наступ војвођанске привреде на Цељском сајму, а карактерише га масовност као и ранијих година, на коме је до сада, уз подршку Секретаријата, своје производе излагало преко 230 компанија.

Као и претходних година, излагаче у Цељу и ове године очекује интензивна пословна активност на штанду Војводине. Закључење нових уговора представља круну пословне политике и сарадње предузетника, што представља и крајњи циљ излагања на овогодишњем Цељском сајму.

Привлачност словеначког тржишта за произвођаче из Србије, успостављање пословне сарадње на вишем нивоу кроз улагања српске привреде на словеначко тржиште и словеначких инвеститора у Војводину, основни су покретачки фактори и мотивација домаћим предузетницима. Подаци о робној размени Војводине са Словенијом, чак и у годинама када су последице светске економске кризе још увек евидентне, дају основа за овакав оптимизам.

Након отварања Сајма, председник Владе Републике Словеније Мирослав Церар, посетио је штанд АП Војводине, те разговарао са излагачима из покрајине.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин присуствоваће традиционалном обележавању дана Војводине, у петак, 11. септембра 2015. године, који ће бити организован на штанду Секретаријата, а у присуству бројних домаћих и иностраних предузетника, представника привредних комора, организација и институција.

July 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates