Секретар Иванишевић учесник на сајамској манифестацији ,,Дани електричних возила – Electric Vehicle Days“: нова возила за ново доба у саобраћају

 

Нови Сад, 9. септембар 2021. – У Конгресном центру Мастер, отворена је дводневна стручна сајамска манифестација посвећена електромобилности и припадајућој инфраструктури, која је све заступљенија на светском тржишту аутомобила на електрични погон.

,,Electric Vehicle - EV days” је манифестација посвећена електромобилности као новом глобалном технолошком решењу транспорта људи и робе са циљем отварања што више тема које ће умногоме утицати на развој и примену електромобилности у нашој земљи.

Организатрори догађаја су компанија ,,Ninamedia“ и Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду, у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Новосадског сајма.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, препознао је подржао напоре Новосадског сајма да се врати ,,утабаним“ токовима манифестационих активности, подржавши предстојећи сајам. Тим поводом је покрајински секретар, др Ненад Иванишевић, истакао значај сарадње са Новосадским сајмом у пружању подршке привредним субјектима са новим идејама и напредним технологијама.

,,Ова изложба је за нас важна, јер сваког дана када не идемо напред – стагнирамо. Ићи у корак са модерним, технолошким достигнућима, приказати нова достигнућа у ауто индустрији јесте важан сегмент, посебно када погледамо колико укупно доноси прихода на територији целе Републике Србије. Говоримо о кораку у будућност“, рекао је Иванишевић.

Секретар је подсетио да је у Секретаријату за привреду преко 300 милиона динара средстава додељено у првој половини године, у областима привреде и туризма, са циљем да се утврди ко од корисника може да се повеже са произвођачима, у које спада и област аутоиндустрије, као и нових технологија.

У оквиру тематских целина овогодишњег сајма електричних аутомобила који се први пут одржава у Новом Саду, панели су посвећени електричним и хибридним возилима, развоју инфраструктуре за пуњење тих возила, док је трећи аспект посвећен извору електричне енергије за пуњење, производњу батерија, софтвера, као и саму безбедност оваквих возила и учешће у обављању саобраћајне делатности на неком подручју.

Секретар Иванишевић је учествовао у оквиру првог панела на стручној конференцији. Панел је посвећен високим технологијама, потражњи, те актуелним прописима и владиним политикама у домену ИТ технологија.

,,Ми данас причамо са будућношћу, а то су наши студенти. Није постојала дилема да ли ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам да подржи ову манифестацију. Све манифестације које подржавају будућност и развој бити подржане од стране Секретаријата. У процесу придруживања ЕУ ми пратимо европску политику као и поглавља која јесу везана за заштиту животне средине", рекао је Иванишевић, уз коментар да се захтеви и потребе тржишта мењају, па тако је и највећа потражња привреде на територији АП Војводине управо била за набавком савремених машина и опреме што јасно показује одржаност привреде у ковид пандемији и јасно опредељење за даљи напредак.

Овај јединствен догађај јесте интерактивно искуство које ће окупити све водеће компаније из аутомобилске индустрије, произвођаче компоненти, произвођаче аутомобилских делова и дизајнере софтвера, компаније које производе пуњаче и помоћну инфраструктуру за електрична и хибридна возила.

Изложбени простор омогућава посетиоцима да тестирају електрична возила, пуњаче и науче о компонентама електричних возила.

Сајам електричних возила се одржава на Новосадском сајму 9. и 10. септембра 2021. године, улаз је слободан, уз поштовање свих мера прописаних протоколом о безбедним догађајима.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates