Туристичко-хотелски комплекс у Зобнатици на путу регионалне препознатљивости: Савремена мисија за модерне туристе и љубитеље коња и коњичких спортова

 

Суботица, 3. септембар 2021. - Покрајински секретар за привреду И туризам, др Ненад Иванишевић, посетио је туристичко-хотелски комплекс у Зобнатици а поводом презентације радне верзије документа од изузетног значаја како за сам комплекс, тако и за мештане овог насељеног места у општини Бачка Топола.

Стручни тим Зобнатице, изложио је у свечаној сали хотела ,,Мизнах“ Мастер план хотелско - туристичког дела Зобнатице са ергелом коња.  

Секретар Иванишевић је присуствовао и узео активно учешће на овој дискусији, уз пуну подршку ресорног Секретаријата, а у присуству сарадника, управе новог комплекса Зобнатице и представника општинске управе.  Дискусија је превасходно била усмерена на могућности, ограничења, приоритете и интересе саме заједнице која би могла да има значајне бенефите од савременог и чак јединственог комплекса и ергеле у региону.

Учесници данашње дискусије су се позабавили анализом нових садржаја који би се интегрисали у постојећи хотелско- спортски комплекс и у постојеће услуге, а са циљем повећања атрактивности Зобнатице, зобнатичког језера и општине Бачка Топола, што би могло резултирати већим бројем посетилаца, туриста, те свакако већим бројем манифестација, како културних тако и спортско-рекреативних.

У оквиру комплекса предвиђеног за адаптацију и реконструкцију, водиће се рачуна о екологији, постојећем еко систему, као и о свим стандардима и директивама које је потребно задовољити.

С друге стране, у плану је изградња најмодерније клинике за коње, као и базена за коње и друге припадајуће инфраструктуре која ће бити у потпуности посвећена овој племенитој животињи по којој је сама Зобнатица надалеко позната.

Најављене су и чувене коњичке трке на обновљеном хипордому, по којима је Зобнатица чувена како у земљи, тако и у ширем региону.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates