Иванишевић у Мостару: Међурегионално умрежавање са стратешким партнерима у области привреде и туризма; добитник мостарске повеље Lumina Mostariensia

 

Мостар, 26. август 2021. - Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, присуствовао је и узео учешће у регионалној конференцији у Мостару, посвећену привреди у региону, као и мултимодалним европским коридорима.

,,Идеја јесте да на овакав начин, активним учешћем и умрежавањем са нашим стратешким партнерима у региону, оснажимо привреду и предузетништво у нашој земљи и АП Војводини, али и да се међурегионално повежемо како са јавним, тако и са приватним сектором у региону", рекао је секретар Иванишевић.

Он је додао да је од изузетне важности међурегионална сарадња и на пољу креирања јединственог туристичког производа, који би регион као туристичку целину понудио на најефикаснији начин европском и светском туристичком тржишту.

Иванишевић је данас учествовао на међународном панелу посвећеном мултимодалним коридорима и њиховом утицају на привреду туризам у региону и Европској унији, као и на панелу посвећеном социјалним изазовима у европским макрорегијама.

Ово је прва заједничка конференција форума јадранско-јонских привредних комора и Дунавског бизнис форума.

Оно што је обележило ову значајну регионалну конференцију и сусрете јесте свакако ддоела престижне награде под називом Мостарска повеља, које је одржано вечерас у овом прелепом граду пред бројним еминентним званицама из региона. 

Признање се додељује као подстрек за јачање и развој просперитета у оквиру региона.

Мостарска повеља је новоустановљено признање које заједнички додељују Јадранско-јонски и Подунавски регион, у част оних угледника, јавних радника и других делатника и институција који доприносе унапређењу сарадње у свим областима привредног и друштвеног стваралаштва.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, један је од добитника овог престижног признања и том приликом је истакао значај међурегионалне сарадње и повезивања свих кључних актера, институција и појединаца у региону, у циљу јачања свих грана привреде, предузетништво, а посебно у погледу креирања јединственог туристичког производа региона.

Ово значајно признање симболише успех и према речима организатора, оно је мост који не познаје и не признаје границе, оно је радост у стварању и срећа оваплоћене визије.

Овогодишњи добитници из Републике Србије су, поред секретара Иванишевића, и  генерални директор компаније ,,Трајал" из Крушевца, Милош Ненезић, и песник Перо Зубац.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates