Секретар Иванишевић у радној посети општини Мали Иђош: туристички потенцијали општине у служби растућег руралног туризма у Војводини

 

Мали Иђош, 26. јул 2021. - Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, са сарадницима, боравио је данас у радној посети општини Мали Иђош, општини са статусом најмање јединице локалне самоуправе у Војводини. Међутим, оно што карактерише ову општину и њена три насељена места, Мали Иђош, Фекетић и Ловћенац, поред приближне величине и броја становника, јесте и уравнотежен развој и квалитет живота њених становника. Мултиетничност и мултиконфесионалност јесу препознатљива особеност овог локалитета.

Приликом сусрета са председником Општине, Марком Лазићем, у згради Општинске управе, разговарало се о продубљивању сарадње са овом локалном самоуправом, као и о даљим корацима ка унапређењу туристичке инфраструктуре тог подручја и јачању туристичких капацитета, како у погледу смештаја, тако и у погледу туристичке супраструктуре.

У разговору са председником општине и његовим сарадницима, секретар Иванишевић је представио програме подстицаја и мере које Покрајински секретаријат за привреду и туризам предвиђа до краја текуће године, тачније расписивање јавних конкурса намењених женском предузетништву и манифестацијама, као и мере које је Секретаријат окончао у 2021. години у области привреде и туризма.

,,Секретаријат је у претходном мандату определио око 15 милиона динара за пројекте у Малом Иђошу, за привреднике и јачање туристичких капацитета. Опредељена су средства овој општини и по овогодишњим конкурсима. Идеја јесте да формирамо јединствену туристичку понуду Севернобачког окуга", рекао је Иванишевић, додавши да ће Секретаријат наставити да подржава локалне пројекте са посебним акцентом на манифестације које привлаче велик број домаћих и страних туриста.

Председник општине је истакао да је помоћ и подршка од Републичке и Покрајинске владе од изузетног значаја за раст и развој општине Мали Иђош. Он је јавност упознао са реализованим пројектима, као и са пројектима у области туристичке, привредне и комуналне инфраструктуре које ова општина реализује уз подршку Републичке и Покрајинске владе, попут изградње еко ловачког дома и уређења трга у Ловћенцу, док је у плану изградња бањског комплекса на локацији у Фекетићу.

Делегација је након тога посетила ,,Катаи салаш“ у Малом Иђошу, тачније Салаш 64, на Сивачком путу, и Ловачки дом у Ловћенцу (Салаш 30), који представљају незаобилазни туристички ресурс општине Мали Иђош, те предмет интересовања домаћих и страних гостију већ неколико деценија.

Иванишевић и Лазић су обишли и локацију Фекетићу на којој је планирана изградња бањског објекта са пратећим садржајем и инфраструктуром.

October 2022
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates