Потпредседник Иван Ђоковић на отварању МЕКСТ 2019: Умрежени млади академски грађани део нове уједињене Европе

 

Нови Сад, 23. новембар 2019. – Удружење Фортунс већ шести пут организује Међународну конференцију која окупља студенте туризма и хотелијерства – МЕКСТ 2019, а која се ове године одржава у Новом Саду у периоду од 22. до 24. новембра 2019. године. Основни мотив за покретање конференције јесте стицање нових сазнања од реномираних стручњака из области туризма, хотелијерства и маркетинга за младе лидере, размена искустава, повезивање и дружење младих стручњака.

Конференција која ове године акценат ставља на дигитални маркетинг у туризму, нове трендове у хотелијерству и MICE туризам, реализована је уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Града Новог Сада, као и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, те многобројних организација и компанија које су препознале значај овог међународног скупа.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се учесницима на данашњем свечаном отварању конференције у Конгресном центру Мастер, Новосадског сајма.

,,Преко две хиљаде младих академских грађана, студената, пуних елана, окупило се данас на конференцији и то око заједничких тема везаних за туризам. Управо они представљају политичку и привредну будућност Европе, а мрежа коју су данас исплели међу собом, која траје већ шест година, гарант су и једне уједињене Европе. Најважније је стицање нових веза и пријатељстава које би требало одржавати кроз време и простор за будуће генерације“, рекао је Ђоковић.

Из године у годину се број учесника повећава, те је тако ове године присуство потврдило чак око 2.000 учесника из 15 земаља, са циљем да стекну практична знања из области туризма, хотелијерства и сродних области, чиме подстичу предузетништво у туризму и повезаним индустријама.

Организатори МЕКСТ конференције истичу да је она изузетна прилика да се заједничким снагама покаже да у туризам у Србији вреди улагати, те да потенцијал свакако постоји, како у природним и антрополошким вредностима, тако и у стручном кадру, чија је намера да са осталим учесницима истакну значај професионалног и личног развоја, могућности за стицање нових пословних прилика и сам значај боравка у Граду Новом Саду, носиоцу престижних титула - Омладинска престоница Европе 2019 и Европска престоница културе 2021.

На самом отварању конференције, учесницима су се обратили и члан Градског већа за привреду, Милорад Радојевић, и Немања Димић, Удружење Фортунс.

October 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates