Потпредседник Ђоковић отворио ,,BITS 2019“: Неопходна стратегија одрживе дигиталне трансформације Републике Србије

Нови Сад, 30. октобар 2019. - ,,Дигитална трансформација, не само привреде, него и друштва уопште, у свим димензијама нашег живљења је постала реалност коју остатак света свакодневно конзумира. Хитно нам је потребан стратешки обликован систем одрживе дигиталне трансформације“, истакао је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, отварајући овогодишњу Конференцију ,,BITS 2019“ (Best IT Solutions).

Еминентни представници информационо – комуникационих технологија и индустрије, као и руководство водећих компанија из ове области које послују у Републици Србији, окупили су се у Конгресном центру Новосадског сајма, дајући стручни допринос скупу на ком су разматране актуелне теме са инжењерског и менаџерског аспекта, са циљем да се значајније подигне ниво конкурентности микро, малих и средњих предузећа, кроз озбиљан стручан приступ дигитализацији пословних процеса, почев од буџетирања, подизања профитабилности, преко безбедног пословања, субвенционисања и кредитирања дигитализације пословања.

Кључна тематска област овогодишње Конференције јесте дигитална трансформација предузећа, која представља промену пословног модела променом стратегија уз помоћ савремених технологија, обезбеђујући ефикаснији рад и однос са клијентима и тржиштем. Прихватајући овај концепт, компанија ствара услове за успешан развој и раст, а све кроз оптимизацију и дигитализацију сопствених пословних процеса.

Истичући неопходност одрживе стратегије дигиталне трансформације, потпредседник Ђоковић напомиње да би она допринела даљем развоју привреде, а са друге стране би културу, живљење, коришћење јавних сервиса и услуга учинила доступним сваком грађанину, што би требало повезати са целоживотним учењем.

,,Важно је сагледати на који начин нова материјална вредност створена кроз вештине и знања у оквиру ИКТ сектора постаје материјална база коју би требало да употребимо, не само за смањење трошкова и повећање целисходности пословања, већ и као нови квалитет целокупног социјалног система у коме живимо“, рекао је Ђоковић, додавши да готово да не постоји димензија живота појединца која није заснована на информационо-комуникационим технологијама, стога ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам у наредној буџетској години определити значајна средства за дигитализацију и иновације.

Он је додао да се само подизањем капацитета домаћих микро, малих и средњих компанија, њихово повезивање у кооперативне ланце, те имплементација дигиталних алата и решења у пословању, може подстаћи развој привреде.

Учесници Конференције се у оквиру панела упознају са новим пословним дигиталним алатима, системима унапређења продаје, са дигиталном, комерцијалном и пословном трансформацијом, усклађивањем пословања са Законом о безбедности информационог система, као и са појединостима везаним за управљање финансијама, тачније припремом пројеката и апликацијом за средства Европске банке за обнову и развој.

Конференцију трећи пут организује компанија ,,Positive“ из Новог Сада у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, Привредном комором Србије, Туристичком оргнизацијом Града Новог Сада, Унијом послодаваца Војводине, Центром за дигиталну трансформацију  и Војводина ИКТ кластером.

У току Конференције ,,BITS 2019“, одржани су Б2Б састанци, а веома је значајан и ,,кутак за гејмере“ у коме учесници имају прилику да се упознају са технологијом и новинама индустрији видео игара.

May 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates