Отворен четврти по реду ,,Новосадски октоберфест“ на Новосадском сајму

Нови Сад, 18. октобар 2019. - Симболичним отварањем првог пивског бурета, вечерас је свечано отворен четврти по реду ,,Новосадски Октоберфест“ на Новосадском сајму. Ова дводневна манифестација од великог значаја за туристичку привреду Србије и АП Војводине, током претходне три године окупила је преко 15 хиљада посетилаца, мноштво излагача, представника најпознатијих пивара и стотине занатских пивара, као и произвођаче хране.

Организатори су и ове године посетиоцима омогућили да поред пивских гиганата и 21 мале пиваре, прате наступе познатих музичара из земље и региона, разна такмичења, као и такмичење неафирмисаних бендова.

Подршку овој манифестацији пружају Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Нови Сад, Амбасада Немачке у Републици Србији и Немачко-српска привредна комора.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, нагласио је да је ,,Новосадски октоберфест'' за свега неколико година постао својеврсни туристички производ и део културног миљеа, не само Новог Сада, већ и Србије, а овој тврдњи иде у прилог и чињеница да је ова светска манифестација у Новом Саду уврштена у десет најбољих ,,Октоберфест“ манифестација које се одржавају у читавом свету.

,,Организатори Color Media Communications и Новосадски сајам четврти пут за редом су показали да је Нови Сад заузео значајно место на туристичкој мапи Европе. Статистика показује да су присутни посетиоци и из Азије, а порасла је и продаја улазница за ову манифестацију. Нови Сад, који с правом носи и заслужује титулу европске престонице културе, јесте град који спаја исток и запад, север и југ, капитализам и социјализам, Азију и Европу“, додао је Ђоковић.

Посетиоци ове године могу да уживају и у гурманским специјалитетима, посебно од дивљачи, баварском духу и богатом музичком програму.

August 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates