Потпредседник Ђоковић на отварању 52. Међународног сајма туризма: креирање заједничких туристичких производа предуслов за одржив тренд раста

Нови Сад, 3. октобар 2019. – Свечано отварање 52. Међународног сајма туризма одржано је данас и у Конгресном центру Новосадског сајма. На отварању сајма окупљенима се обратио потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић.

Ђоковић је том приликом рекао да се заиста много може рећи о туризму, не само у АП Војводини, већ и читавој Републици Србији, посматрајући их као компактну средину, те да тенденција раста из године у годину потврђују да се Влада Републике Србије стратешки определила и усмерила ка развоју туризма као значајне привредне гране.

,,Са Министарством трговине, туризма и телекомуникација смо учинили много на пољу развоја инфраструктуре у туризму АП Војводине, започели велике пројекте, а донели смо и прву стратегију развоја туризма АП Војводине, заједно са акционим планом. Наша сарадња је допринела томе да је наш резултат видљив, али и да је статистички забележен као такав“, рекао је Ђоковић.

Потпредседник Ђоковић је подсетио да данашњи туриста, који претежно долази из НР Кине и осталих земаља Азије, жели да посети регион као туристичку дестинацију и туристички производ. Он додаје да само уједначени, компактни, као целина која се зове Балкан, можемо да остваримо нове материјалне вредности, те ћемо тако успети да дефинишемо културу и дух балканског региона и понудимо их светском туристичком тржишту.

На отварању се обратио генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, заменик премијера Мађарске, овогодишњег партнера Сајма, др Жолт Шемјен, а Сајам је свечано отворио потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић. Овогодишња земља партнер је Мађарска.

Отварајући Међународни сајам туризма, министар Љајић је истакао да је ова манифестација свакако прилика да се сагледа модеран развој туризма, те да покушамо барем делимично да применимо, пре свега у Војводини, природне, географске, геолошке и сваке друге сличности између Мађарске и Србије и АП Војводине. Он је изразио уверење да ће са новим инвестиционим планом који је најављен, учинити постојеће, али недовољно искоришћене, туристичко- - привредне потенцијале Војводине и реално остваривим, а такав модел може бити примењен у оквиру циклотуризма, бањског, као и велнес и спа туризма.

Сајам туризма траје до суботе, 5. октобра 2019. године.

May 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates