Повезивање људи, тржишта и стварање нових културних образаца у Дунавском сливу у фокусу 8. Дунавског бизнис форума

Нови Сад, 26. септембар 2019. - Конференција за медије поводом предстојећег 8. Дунавског бизнис форума, који се одржава 3. и 4. октобра 2019. године у Мастер центру Новосадског сајма, одржана је данас у Скупштини АП Војводине, чији је домаћин био потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, који је и учесник Форума.

Дунавски бизнис форум је један од најзначајнијих регионалних скупова, посвећен имплементацији Дунавске стратегије и утицају бизниса на њен одговоран и одржив развој. Ове године, поред земаља из региона, земаља ЕУ, учествоваће и гости из Јордана, Уједињених Арапских Емирата, Малезије, Вијетнама и Индонезије.

Поред потпредседника Ђоковића, председник Програмског савета Форума, проф. др Радован Пејановић, извршни директор Форума, Владо Маркановић, као и гости и Словеније, који су суорганизатори Форума, говорили су о припремама за 8. Форума, учешће представника привреде, политике, културе и медија из 14 земаља Подунавља у спровођењу Дунавске стратегије.

С обзиром да је Дунавска стратегија један од значајнијих развојних програма, те да је изазов и мотив за све генерације, посебно због чињенице да у Дунавској регији живи око 100 милиона људи, потпредседник Ђоковић је истакао да је осми пут Форум под окриљем Покрајинске владе и Медиа Инвента, те да стварање нове материјалне вредности и сарадња у региону Дунава доводе до стварања нових културних образаца у његовом сливу.

,,Добар животни стандард, уједначена култура предуслов су да ће привреда и туризам, наука, моћи да следе на прави начин Дунавску стратегију. Мешовите су теме овогодишњег Форума, сами говорници су људи који су битни на међународној и домаћој сцени, од гастрономије, туризма, све до иновација и дигитализације, те бизниса као претпоставке развоја. Сигуран сам да ће овај скуп послати, као и претходних година, јаку поруку и постићи заједнички договор привреде, науке, невладиног сектора дуж целог тока Дунава“, рекао је Ђоковић.

Он је додао да ће уз помоћ резултата и закључака који буду постигнути на Форуму, сви учесници на исправан начин моћи да приступе не само академској мисли земаља које су инкорпориране у Дунавској стратегији, већ и фондовима и пројектима који су предвиђени овом Стратегијом.

„Дунавски бизнис форум“ је плод приватног и јавног партнерства, тачније сарадње ,,Медиа Инвент“ д.о.о. и Владе Аутономне покрајине Војводине, са циљем да се промовише и афирмише Дунавска стратегија. Ове године, осми по реду Форум се организује под покровитељством Привредне коморе Србије, Владе АП Војводине и Града Новог Сада, у организацији ,,Медиа Инвент“ д.о.о., Уније послодаваца Србије, Удружења за европску територијалну сарадњу ,,ТЕРИС“ са седиштем у Словенији, Института европских региона из Салцбурга и кластера ,,Екопанониа“ из Новог Сада.

Циљеви овогодишњег Форума су и унапређење сарадње Србије са суседним и другим европским земљама, повезивање људи, идеја, тржишта и њихових потреба, изградња инфраструктуре, развој енергетских система, употреба културе и културолошких обележја, стварање оптималних услова за јачање институционалних и људских капацитета, промоција одрживог развоја, конкурентности, безбедности, енергетске ефикасности, заштите животне средине, социјалне политике, јавног и приватног партнерства, те креирање платформе за институционалне и корпоративне лидере.

June 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates