Заменик мр Павле Почуч на ,,Данима друштвеног (социјалног) предузетништва“ у Новом Саду о развоју социјалне економије у Војводини

Нови Сад, 30. мај 2019. - На јучерашњој трибини у оквиру манифестације „Дани друштвеног (социјалног) предузетништва“, заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, упознао је присутне са овим, веома значајним видом предузетништва, као и са  перспективама за развој социјалног предузетништва како у Новом Саду, тако и у читавој покрајини, уз подршку подстицајних мера Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Заменик Почуч се овим поводом обратио на тему друштвеног предузетништва и развоја трећег сектора – социјалне економије.

,,Покрајинска влада и ресорни Секретаријат за привреду су активним мерама запошљавања издвојили значајна средства за подршку радног ангажмана теже запошљивих категорија у АП Војводини. Ви, млади, студенти завршних година економије, носиоци сте прогреса и просперитета АП Војводине и Републике Србије и од Вас се очекује да наставите започету мисију стварања хуманијег, праведнијег и бољег друштва. Заједно можемо остварити бољитак, пре свега за оне који тешко живе, у сиромаштву или болести. То је наше право, али и наша обавеза", рекао је Почуч, додавши да је социјално предузетништво управо из наведеног разлога ефикасан и одржив модел алтернативне економије, којим се могу решити бројни социјални проблеми.

Манифестација у организацији Кластера социјалног предузетништва Војводине ,,КАСПЕВ“, одржана је на Факултету за економију и инжењерски менадамент у Новом Саду, уз чију помоћ, као и уз подршку Управе за привреду и туризам града Новог Сада, је успешно реализована.

Током догађаја учесницима су представљени примери добре праксе као и решења за унапређење друштвеног предузетништва, те модели подршке и пројектни приступ као битан сегмент унапређења социјалног предузетништва.

May 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates