Потпредседник Ђоковић у Шенџену и Дунгуану: Трансфер високо технолошког и иновативног знања кинеских компанија са глобалним утицајем предуслов за развој српске привреде

 

Шенџен, Покрајина Гуангдонг, НР Кина, 16. и 17. мај 2019. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Град Шенџен, где је боравио у радној посети, на позив компаније ,,Huawei“, чије је седиште у овом значајном привредном, технолошког и трговинском центру кинеске Покрајине Гуангдонг.

Представници ове компаније и њеног менаџмента, упознали су делегацију са технологијама које примењују и имплементирају у концепту паметних градова.

Поред паметног парка Лонг ганг (LongGang Smart Park), почасним гостима из Републике Србије и АП Војводине је представљена главна зграда компаније ,,Huawei“ у Шенџену и њена изложбена хала за дигиталну трансформацију. Значајна је била и посета Информативном центру ове компаније ,,Huawei Songshan Lake Data Center“ који се састоји из бројних серверских соба, сабирница и чворишта, који је у употреби већ четрнаест година, а намењен је унапређењу cloud инфраструктуре и ИТ потреба на ИКТ тржишту.

Потпредседник Ђоковић је имао прилику да се са делегацијом упозна и са опремом и технолошким иновацијама за јавну безбедност, нафтну и гасну индустрију, као и за комуналне делатности.

Делегација је посетила и кампус ,,Huawei R&D Campus“, смештен у Граду Дунгуану, изграђен по принципу европских научно-технолошких тематских кампуса, инспирисан културно-историјским обележјима Европе, који је намењен стручном особљу за истраживање и развој НР Кине.

Посета компанији ,,Huawei“ је уприличена након учешћа потпредседника Ђоковића са делегацијом Покрајинске владе и Развојне агенције Војводине, на чијем је челу, у Граду Чангша, Покрајине Хунан, на првом Глобалном самиту савремене високотехнолошке производње ,,Global High-End Manufacturing Summit – GHMS 2019“, одржаном по први пут у организацији Градске управе Града Чангша и Асоцијације Азија – Пацифик.

January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates