Ђоковић на Конференцији ,,Извори финансирања у 2019.“: Кључ је у бољој информисаности и ефикаснијем усмеравању новца пореских обвезника

 

Нови Сад, 6. март 2019. – Конференција под називом ,,Извори финансирања у 2019. години”,окупила је данас у згради Ректората Универзитета у Новом Саду велики број учесника који су превасходно заинтересовани за концепте подршке и подстицајне мере намењене микро и малим привредним субјектима и стартап предузећима.

Осврћући се на правце развоја привреде, стратешке документе и акционе планове којима би се могао спречити депопулација наше земље, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, истакао је да је сврха оваквих скупова дефинисање горућих проблема.
,,Управо је из Војводине, тачније Покрајинског социјално-економског савета потекла иницијатива ка Републици да се хитно оформи комисија на републичком нивоу која би требало да предложи мере за спречавање миграција, али и за повећање наталитета и стварање бољег амбијента за живот. Превасходно је потребно изнаћи мере које би усмерили ка младим образованим људима. Секретаријат се већ својим конкурсима, поготово из домена социјалне, креативне економије, женског и иновативног предузетништва, запошљавање кроз посебно профилисан програм са Националном службом з азапошљавање, упустио у овакав концепт подршке“, рекао је Ђоковић, додавши да се Секретаријат усмерава ка висококвалификованом млађем и теже запошљивом кадру.

Учествујући и у оквиру прве панел дискусује о правцима развоја привреде, он је навео да кроз трећу годину оваквих мера и доделе субвенција се постиже опипљив и мерљив  резултат.

,,Мисија и визија овог скупа је засигурно размена информација кроз дискусију, како би што боље, као доносиоци одлука, препознали проблеме и како да новац пореских обвезника на ефикаснији начин усмеримо како би задржали људе у земљи, али и како би им омогућили да растерећени са новом ликвидношћу, новим новцем, омогућимо да се даље развијају и развијају нове привредне циклусе. Ово утиче на запошљавање и подизање општег животног стандарда, културе и подизање капацитета како локалних самоуправа, тако и покрајине и републике. Кључна реч је ентузијазам, како организатора, тако и учесника“, рекао је Ђоковић. 

Организатори овог и низа сличних привредних догађаја, попут ,, Business Cafe-а“ и Новосадског ноћног базара, агенција за брендирање и саветовање малих произвођача ,,Best Brand Friendly“ и НВО ,,Путевима предузетништва" имају заједничку визију и циљ концепта рада. Наиме, организатори настоје да окупе предузетнике различитих делатности и у различитим периодима развоја својих послова, како би пренели знања, искуства и представили сопствени развојни пут другима, посебно онима који теже да се одваже на самостални предузетнички подухват.

Организаторка Марија Радојчић наглашава да, с обзиром на интерактиван концепт овог окупљања, рађају се велике могућности за међусобно повезивање, умрежавање, јачање постојеће сарадње и уговарање послова.

January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates