Отворен XII Сајам привреде ,,Диван је привредни Срем" у Новој Пазови

Стара Пазова, 27. септембар 2018. - Сајам привреде који је по дванаести пут организован у старопазовачкој општини, тачније у Новој Пазови, на комплексу базена, свечано је отворио заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч,  који је том приликом нагласио да је Општина Стара Пазова једна од најразвијенијих у Србији када је привредни развој у питању и привлачење инвестиција, али и брига о социјално угроженим категоријама становништва.

,,Задовољан сам што смо данас окупили на овако лепом месту и заједничком задатку да дамо свој допринос унапређењу привредног амбијента Срема, Војводине и Србије. Није узалуд слоган „Диван је привредни Срем“, а дивна је и наша Војводина и Србија који се диче оваквим примерима каква је Општина Стара Пазова која је кроз концепт јавно-приватног партнерства омогућила изванредне резултате и с правом носи епитет једне од најразвијенијих у Србији", рекао је заменик Почуч, истакавши да је ова општина има још једну значајну манифестацију - Сајам запошљавања, уз помоћ кога је успела да стопу незапослености сведе на само 2,5 одсто, те да су активне мере републичке и покрајинске владе за привлачење инвеститора, као и примена концепта јавно-приватног партнерства, дале су одличне резултате.

Почуч истиче да у овој Општини послује 1.200 предузећа (90 страних фирми) у 4 индустријске зоне од 1.500 хектара, са 3.000 предузетничких радњи, 4.000 пољопривредних газдинстава. 
,,Овакве сајамске манифестације су изванредна прилика за излагаче, којих је ове године 150, да представе јавности  своју широку лепезу производа и услуга као и да се успоставе нови пословни контакти. Покрајинска влада и ресорни Секретаријат за привреду и туризам ће, као и до сада, пружати подршку организацијама привредних сајмова у АП Војводини", рекао је заменик Почуч.

Организатори Сајма под називом „Диван је привредни Срем“, су Општина Стара Пазова и Регионална привредна комора Срема, а учесницима се тим поводом обратила и саветница директора Привредне коморе Србије, Нермина Љубовић, која је позвала привреднике да што више користе оно што могу да им пруже Привредна комора Србије и Срема и нагласила да је Стара Пазова била и остала пример како локални предузетнички дух може бити препознатљив и допринети привредном развоју и привлачењу инвестиција.

December 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates