Манифестација ,,Залазак у свитање": Ново Милошево у знаку Душка Попова и Ранка Жеравице

 

Ново Милошево, 8. септембар 2018. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, боравио је данас у посети Општини Ново Милошево и том приликом посетио Музеј ,,Жеравица" у коме се одржава пети годишњи времеплов под називом ,,Залазак у свитање".


,,Овде, на свега стотинак метара простора, ова општина и ова месна заједница је изнедрила два велика човека: Душка Попова и Ранка Жеравицу. Сведоци смо да, поред овако богатог музеја који својим експонатима призива и конкурентношћу надмашује неке светске изложбе овог типа и светске музеје, имамо и Ранка Жеравицу као великог кошаркашког стручњака познатог и препознатог у целом свету, али, и Душка Попова који је одлучио ток Другог светског рата. И једнако поштовања како према њима и њиховим делима и њиховом лику треба да имамо и према њиховим потомцима и људима који, управо овде, ово чувају, који су ово конзервирали, сачували од заборава, који евоцирају успомену на те велике људе, али, истовремено, стварају једну причу која треба да буде лајт мотив будућим генерацијама како треба да граде своју личност и како треба да проносимо славу и квалитет и ове земље, али и Војводине, ка свету и да наставимо ово трајно и незаборављено дело људи које овде данас поштујемо”, рекао је Ђоковић.     

Посетиоци су данас имали прилику да се упознају са некадашњем начину вршидбе жита и да уживају у јединственој изложби пољопривредних машина. Отворен музеј је такође посвећен двоструком тајном агенту, Душку Попову, али и Ранку Жеравици, југословенском и српском кошаркашком великану.

June 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates