Представници америчког осигуравајућег и корпоративног сектора у посети Војводини; Ђоковић: Војвођански инвестициони потенцијали и позитивна привредна клима примамљиви за америчке улагаче

 

Нови Сад, 27. јун 2018. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, примио је делегацију из Сједињених Америчких Држава, представнике осигуравајуће компаније ,,Brotherhood Mutual“, представнике ,,Do It Best“, највећег светског ланца малопродајних објеката готових производа, као и представнике корпоративног сектора и предузетнике. Учесници сусрета били су директор Развојне агенције Војводине, Никола Жежељ, представници Покрајиснког секретаријата за пољопривреду, воводпривреду и шумарство и Скупштине АП Војводине.

Сусрет је реализован са циљем да се чланови делегације упознају са инвестиционим потенцијалима АП Војводине и могућностима инвестирања, са посебним освртом на ,,стартап“ предузећа. Учесник сусрета био је и потпредседник за финансије и финансијски директор компаније ,,Do It Best“, Даглас Ј. Рот (Douglas J. Roth, CPA), који је указао на велико интересовање америчких улагача за могућности и потребе успостављања представништава компанија из ланца трговина ове корпорације.

,,Brotherhood Mutual“ је америчка осигуравајућа кућа са канцеларијом у Савезној држави Индијана, која превасходно сарађује са верским, образовним и сродним институцијама, као и са привредним сектором, пружајући услуге осигурања за преко 150.000 клијената широм Сједињених Држава, са тенденцијом учешћа и на светским тржиштима. Председник ове осигуравајуће куће, Марк Робинсон, који је на њеном челу већ читаву деценију, истакао је важност размене искустава и информација које утичу на даљи ток преговора и пословну политику свих заинтересованих страна са интенцијом улагања капитала у Војводину.

Представници америчких компанија које послују у области прехрамбене, производне и козметичке индустрије, били су посебно заинтересовани за област пчеларства у Војводини, с обзиром на растући проблем у Сједињеним Државама по питању евидентног смањења броја пчелињих колонија. Размена знања искусних пчелара из Србије и са територије АП Војводине, као и пчеларског кластера, први је корак у сарадњи у креирању извозне политике у оквиру ове значајне пољопривредне гране.

Потпредседник Ђоковић је нагласио да је сарадња са потенцијалним партнерима из Сједињених Америчких Држава, на свим пољима и свим нивоима, од изузетне важности за унапређење пословне климе, привредног и пољопривредног сектора, као и области предузетништва. Овом приликом је представљен пионирски подухват Покрајинског секретаријата за привреду и туризам у оквиру подстицајних мера намењених креативној економији и социјалном предузетништву, за које постоји велико интерсовање, а који подстичу иновативност и социјално одговорно понашање у пословању.

September 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates