Ђоковић у посети компанији ,,Стил" из Зрењанина: Значајнији подстицаји за социјално одговорне компаније

 

Зрењанин, 11. јун 2018. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом за производњу обуће „Стил” у Зрењанину. Приликом посете руководству и производњи, Ђоковић је истакао да је Секретаријат издвојио средства за подстицај социјално одговорним предузећима, тачније фирмама које запошљавају особе са инвалидитетом, као и фирмама које сарађују са удружењима социјално угрожених категорија у друштву.

Потпредседник Ђоковић је навео да је у надлежности Секретаријата и социјално предузетништво, те да су у претходном периоду овакве теме биле запостављене, а област социјалне економије недовољно подстицана.

,,Идеја нам је да подстичемо формирање нових предузећа којима ће бити циљ да запосле лица са инвалидитетом и даваћемо максимум финансијске и политичке подршке да се тој категорији људи омогући да достојанствено привређују и живе. Мој први утисак, када сам ушао на врата овог предузећа, био је да поред нас живе и пролазе људи које не примећујемо, а који поседују одличне капацитете, креативност и иновативност. Управо ови људи нам показују како би требало да се ради, дају нам пример како би требало да изгледа радна етика и радни морал", навео је Ђоковић.

Он је додао да је у компанији ,,Стил" запослено 71 лице са инвалидитетом, који раде у пуном капацитету, док руководство на одговоран начин настоји да их укључи у радни процес као равноправне и помаже им да привређују и стварају.

Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Стил” од укупно 98 радника, запошљава 71 особу са инвалидитетом.

Директор предузећа „Стил”, Александар Бурсић, члан је Савета за социјално предузетништво при Покрајинском секретаријату за привреду и туризам.

September 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates