До 20 милиона динара на седам година без камате и трошкова за туризам

Нови Сад, 25. мај 2018. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, и директор Развојног фонда АП Војводине, Горан Савић, потписали су Споразум којим се утврђују међусобна права и обавезе у оквиру дугорочних кредита намењених развоју туризма у Војводини.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам на овај начин учествује у субвенционисању трошкова накнаде за обраду кредитног захтева и камате кредита за  кориснике средстава конкурса који расписује Фонд. Ово се односи на дугорочне кредите за развој и унапређење области туризма повећањем нивоа опремљености туристичких капацитета, стварања услова за повећање квалитета и проширење понуде у пружању туристичких услуга, те подизања конкурентности и повећања запослености у овом сектору.

Конкурсом Фонда су дефинисани посебни циљеви који се односе на развој туристичке делатности географског подручја Војводине, односно развој свих видова руралног и сеоског туризма. Кредити ће се додељивати за финансирање инвестиционих улагања у туризму и угоститељству, тачније за изградњу, адаптацију и опремање туристичких, рекреативних и рехабилитационих објеката, обнављање традиционалних сеоских домаћинстава, плутајућих објеката, као и превозних и рекреативних средстава намењених туристима. Поред тога, средства се додељују и за дизајн и производњу сувенира намењених туризму.

Микро, мала и средња предузећа могу конкурисати за средства до 20 милиона динара, док носиоци породичног пољопривредног газдинства, регистровани за обављање делатности у области туризма са седиштем у Војводини, конкуришу за максималних 10 милиона динара, обрачунатих без ПДВ-а. Минималан износ кредита је 300.000 динара. Рок враћања кредита је седам година, уз грејс период од 24 месеца.

Секретаријат ће корисницима кредита субвенционисати трошкове накнаде за обраду кредитног захтева, доспелу и уплаћену камату у 2018. години.

С друге стране, административни капацитети Фонда формално-правно ће спроводити конкурс, вршити надзор и наменску контролу утрошка кредитних средстава у периоду до исплате кредита, а сама средства ће се одобравати под условима наведеним у конкурсу. 

November 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates