Иван Ђоковић: Пионирски подухват Секретаријата у подстицајима за социјалну економију

Нови Сад, 14. мај 2018. - На одржаној седници Савета за социјално предузетништво АП Војводине,  потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић,  истакао је важност развоја социјалне економије у покрајини. 

Савет, на чијем је челу проф. др Лазар Ожеговић, основан је oдлуком секретара са циљем да се начини искорак и допринесе развоју ове врсте предузетништва.  Секретаријат је већ конципирао свој програм подршке социјалним предузећима кроз прошлогодишњи конкурс и то кроз јавне позиве који су већ корак испред у односу на нацрт Закона о социјалном предузетништву.

,,Упркос чињеници да у Републици Србији не постоји Закон о социјалном предузетништву, већ само његов нацрт, користио сам његов концепт као основу, препознавши резон законодавца и резон друштва, као и на који би начин ту материју требало обликовати. Новим конкурсом истакнута је финансијска подршка не само за привредна друштва која запошљавају особе са инвалидитетом, као претходне године, већ и све друге привредне субјекте који запошљавају социјално угрожене категорије, или које, пак, послују са таквим установама и категоријама, на начин на који ће то тек бити дефинисано Законом“, рекао је потпредседник Иван Ђоковић.

Он је нагласио да је социјално предузетништво област која је донекле занемарена у оквиру укупног развоја привреде и предузетништва, стога је први пут, једним општим актом, јасно дефинисано у подстицајнима Државне управе шта су и ко чини категорију социјално угрожених лица.

„У настојању да снажније допринесемо развоју социјалног предузетништва у АП Војводини, Секретаријат ће у 2018. години расписати јавни конкурс у укупном износу од 15 милиона динара, са циљем да пружимо допринос конкурентности привреде, афирмацији и хуманом приступу унапређењу области социјалне економије “, истакао је Ђоковић, изразивши уверење да је то пионирски модел подршке који ће моћи да се примени и у будућим како покрајинским, тако и републичким подстицајима и пројектима.

July 2020
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates